Mandľový chlebík

Autor receptu: sonijamt

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a práškovým cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu, nutelu, lekvár a dôkladne premiešame. Pridávame postupne múku, mandle alebo mleté orechy, kakao. Zľahka zamiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej formy na srnčí chrbát a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C. Treba piecť dlhšie aj 3/4 hod., aby cesto vo vnútri bolo prepečené. Aby cesto neprihorelo z vrchu, po 20-30 min si ho môžete prikryť alobalom.
  2. Po upečení a miernom vychladnutí ho vyklopíme z formy, potrieme lekvárom - ja ho potieram ešte kým je koláčik teplý, aby ten lekvár vsal do toho cesta, polejeme čokoládovou polevou a posypeme opraženými mandľovými lupienkami alebo ak sme do cesta použili orechy, posypeme mletými orechami. S lekvárom netreba šetriť ani do cesta ani na potretie, koláčik je potom taký šťavnatý.