Mandľové včelie úle (fotorecept)
	        Autor receptu: amelie
	         
	        
	        Rozhodla som sa vyskúšať, ako sa bude správať "cesto"  z čistých mandlí. Vybrala som formu včelích úľov.
Postup
- Na nepečené včelie úle potrebujeme mandle, práškový cukor a mandľovú esenciu. Mandle sparíme vriacou vodou, ošúpeme a dvakrát pomelieme na mlynčeku na orechy alebo rozmixujeme. Pridáme preosiaty práškový cukor, esenciu a vypracujeme cesto. Vytvarujeme ho do valčeka, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na noc odležať do chladu.
 - Ďalší deň odoberáme z cesta rovnako veľké kúsky, povtláčame ich do formičiek na včelie úle a uprostred každého úlika urobíme priehlbinku.
 - Otvory naplníme hustým vaječným likérom a uzatvoríme okrúhlymi piškótami vydutou stranou dovnútra úľov.
 - Úliky polejeme roztopenou bielou čokoládovou polevou alebo obalíme v jemne strúhanom kokose.