Foto: matavarecha
Sú to trvanlivé talianske chrumkavé sušienky podávajú sa ku káve. My ich pečieme aj na Vianoce :-)
na 200 °C
Postup
-
1
Zo surovín pripravíme cesto a dáme na polhodinku do chladničky. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez . Upečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10-15 minút. Necháme mierne vychladnúť a ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. Necháme vychladnúť a uložíme do uzavretej dózy.
- 2
zo surovín pripravíme cesto (to maslo je spravne číslo ide tam len 25 g)
- 3
dáme do chladu na 30 minút
- 4
vychladené cesto rozdelíme na 4 časti
- 5
vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez
- 6
po upečení
- 7
ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. Druhý krát som to uložila otočene reznou plochou na papier a lepšie sa to prepieklo
- 8
po upečení
- 9
ja som použila túto arómu z lidla Bittermandel Ol
- 2
Diskusia k receptu