Mandľové sušienky - Cantuccini (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Sú to trvanlivé talianske chrumkavé sušienky podávajú sa ku káve. My ich pečieme aj na Vianoce :-)

15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo surovín pripravíme cesto a dáme na polhodinku do chladničky. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a z každej vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez . Upečieme vo vyhriatej rúre na 200°C 10-15 minút. Necháme mierne vychladnúť a ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. Necháme vychladnúť a uložíme do uzavretej dózy.
  2. zo surovín pripravíme cesto (to maslo je spravne číslo ide tam len 25 g)
  3. dáme do chladu na 30 minút
  4. vychladené cesto rozdelíme na 4 časti
  5. vytvoríme 25 cm dlhý valček, ktorý roztlačíme rukou na oválny prierez
  6. po upečení
  7. ostrým nožom nakrájame na 1 cm hrubé plátky, opäť uložíme na plech a upečieme do zlatohneda cca 10 min. Druhý krát som to uložila otočene reznou plochou na papier a lepšie sa to prepieklo
  8. po upečení
  9. ja som použila túto arómu z lidla Bittermandel Ol