Mandarínkové rezy

dejna42 - fotkadejna42, 16. februára 2012
Mandarínkové rezy
Foto: dejna42

tento zákusok robievam dosť častol lebo nie je veľmi sladký, je osviežujúci a pomerne lacný, miesto mandaríniek som dávala aj jahody s jahodovým želé. Zobraziť celý popistento zákusok robievam dosť častol lebo nie je veľmi sladký, je osviežujúci a pomerne lacný, miesto mandaríniek som dávala aj jahody s jahodovým želé. Za prípadné nejasnosti sa ospravedlňujem, je to môj prvý príspevok vo vareche:-)

40 minút
príprava

Suroviny

5 ks
5 PL
0,5 dcl
7 PL
1/2 bal.
Plnka:
300 g alebo jogurt
5 PL(môže byť aj menej,podľa chuti)
2 plechovky
3 balíčky (kúpite v Lidli)




Postup

  1. 1

    vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme žítka,olej,múku s práškom do pečiva, zmiešame a dáme piecť na 180stupňov asi tak na 15-20min. podľa typu rúry. Je to normálna piškota len dávam trochu viac múky lebo plnka je dosť ťažká.

  2. 2

    Do hrnca si dáme asi 1,2 litra vody, necháme ju zovrieť a odstavíme,potom do nej vysypeme všetky 3 balíčky pomarančového želé a miešame kým sa prášok nrozpustí, necháme to poriadne vychladnúť a občas premiešame.

  3. 3

    V miske rozmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom. Ked je želé úplne studené, asi tak polovicu vylejeme do pripravenej smotany s cukrom a premiešame, čakáme kým nezačne zmes rôsolovatieť,treba si dávať pozor aby ste vystihli ten správny moment lebo ak je zmes málo rôsolovitá vpije sa do piškoty a ak je veľmi hustá už sa vám nerozleje rovnomerne po koláči.Takže ak už zmes rôsolovatie nalejeme ju na pripravenú piškotu, nevyberáme ju z plechu, potom koláč odložíme do chladu a počkáme kým nám hmota nezhustne tak aby udržala mandarínky navrchu. Dalej poukladáme na koláč mandarínky a opatrne zalejeme zvyšným pomarančovým želé. Ak by želé bolo už veľmi husté môžete ho trochu prihriať . Možno sa vám to zdá komplikované ale je to veľmi jednoduché, len sa musíte naučiť pracovať s týmto želé, dúfam, že som vás inšpirovala a želám dobrú chuť ak sa rozhodnete vyskúšať tento recept!

Diskusia k receptu

orchidea
Veľmi pekné rezy... svieže ovocné tie určite urobím. Ukladám si recept.
bejgi
chutný a svieži zákusok a šup do KK, určite vyskúšam :)
izabella929
krásny zákusok.-)) táto farba je moja najmilejšia...takže chválim:-) šikulka.-)
mataliptak
krásne ako z cukrárne ale určite chutnejšie ... máme radi takéto svieže zákusky ...
dejna42
kata50,dakujem za privítanie a aj pochvalu, budem sa dalej snažiť:-)))
betty21
krásny zákusok, ukladám :) Vitaj, ďalšia Žiarčanka :)))
evanaaa
Pomarančové želé som kúpila v L. minulý týždeň ( alebo citrónové?) tak teraz mám aj inšpiráciu na jeho využitie, vďaka @dejna42 za recept.
cica2
rezy sa ti krásne vydarili, tiež rada robievam takéto ovocné a hlavne v lete, sú svieže @dejna42 vitaj medzi nami, verím že sa ti tu bude páčiť :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia