Mandarínková narodeninová torta

andys - fotkaandys, 6. júna 2011
Mandarínková narodeninová torta
Foto: andys

Táto tortička vznikla kombináciou rôznych receptov. Je osviežujúca a naozaj vždy sa podarí, takže je vhodná aj pre úplných začiatočníkov. Ešte sa nestalo, žeby Zobraziť celý popisTáto tortička vznikla kombináciou rôznych receptov. Je osviežujúca a naozaj vždy sa podarí, takže je vhodná aj pre úplných začiatočníkov. Ešte sa nestalo, žeby sa nezjedla ;)

12
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 165 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
5 PL
5 PL
0,5 balíčka
Krém:
200 g
1 balenie
2 ks
3-4 PL
1 ks
1 ks
  na ozdobu
 kyslejší




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme korpus: bielky oddelíme od žĺtok, vyšľaháme ich s cukrom na tuhý sneh (môžeme použiť aj štipku soli, sneh bude pevnejší). Do snehu zľahka vmiešame žĺtky a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme vo forme, vystlanej papierom na pečenie. Necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus prekrojíme pomocou dlhého noža alebo nite na polovicu. Spodnú časť potrieme lekvárom.

  2. 2

    Krém si pripravíme nasledovne: z mandarínkových kompótov zlejeme šťavu, prípadne doplníme do pol litra. Zo šťavy a zlatého klasu uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom na hladký krém, do ktorého postupne vmiešame vychladnutý pudingový krém. Na záver do krému vmiešame časť mandaríniek z kompótu.

  3. 3

    Na korpus, potretý lekvárom navrstvíme asi 2/3 krému. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Opäť potrieme lekvárom, môžeme naniesť tenkú vrstvu krému. Na povrch naukladáme zvyšné mandarínky. Zvyšným krémom natrieme boky torty. Dáme zachladiť.

  4. 4

    Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé. Na tortu opatrne založíme obruč z tortovej formy a pritiahneme, pokiaľ sa dá. Polejeme tortovým želé a opäť dáme zachladiť. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou, vyšľahanou so stužovačom do tuha.

Diskusia k receptu

marienka44
@Andys ,ja si myslím, ze by sa torticka mohla urobit aj s inym ovocim, napr. s jahodami cerstvymi. Je sezona jahod. Vyskusam, ukaldam do KK.
marianna76
super, ďalšie narodeniny sú u nás až v septembri... ale, že by sme oslávili, že sa máme radi? určite čoskoro spravím, krásna.Dík
andys
Dievčatá, ďakujem veľmi pekne za komentáre :)
@marienka44 , kompótové ovocie som použila, lebo dôležitou súčasťou receptu je šťava z kompótu na krém. Samozrejme, že je možné použiť aj iné ovocie, ale s mandarínkami ju máme najradšej.
cica2
krásne sa ti vydarila, si šikuľka!:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia