Mamine kuracie prsia ČKD

Autor receptu: martina34

Dnes sme mali bielkovinový deň. Boli sme na návšteve u rodičov a mama pripravovala kuracie prsia ČKD, vraj "čo kuchyňa dala". Priniesla som jej tofu tresku, vraj to ešte nejedla, no práve nám napadlo, že skúsime to pridať do kuracích pŕs. Výsledok bol prekvapením, chutilo to ako kura na kyslo.

2
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si nakrájame cibuľu, kuracie prsia, šampiňóny, mrkvu a tvrdú časť čínskej kapusty (je to ako bambusové výhonky). Na panvici si zohrejeme olej, pridáme cibuľu, trochu osmažíme a pridáme aj mäso. Chvíľu podusíme, pridáme šampiňóny, mrkvu, trochu posolíme, a pridáme aj provensálske korenie. Dusíme asi 5 minút a na koniec pridáme tofu tresku z črievka, podlejeme asi 0,5 dcl vody, premiešame a chvíľku zakryté necháme prejsť varom. Podávame so šalátom zo zvyšku čínskej kapusty a mrkvy.