Foto: veggie
Recept pochádza z pripravovanej kuchárky Forks over knives ( naozaj skvelý dokument) od Isy Chandry Moskowitz. A brownies sú rovnako skvelé, maliny+čokoláda= najlepšia kombinácia Zobraziť celý popisRecept pochádza z pripravovanej kuchárky Forks over knives ( naozaj skvelý dokument) od Isy Chandry Moskowitz. A brownies sú rovnako skvelé, maliny+čokoláda= najlepšia kombinácia :)...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 gramov |
|
1/2 hrnčeku |
|
1/2 hrnčeku |
|
1/2 hrnčeku |
|
1 1/2 hrnčeku |
|
1/4 hrnčeku |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
1/4 čajovej lyžičky |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
2 čajovej lyžičky |
|
1 hrnček |
|
1/4 čajovej lyžičky |
|
Postup
-
1
Čokoládu nakrájame na malé kúsky. Vo veľkej miske zmiešame cukor, malinový džem, jablkovú výživu spolu s mandlovým a vanilkovým extraktom.
-
2
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme do zmesi. Poriadne zmiešame a postupne pridávame kakao a múku.
-
3
Vznikne nám veľmi husté cesto, do ktorého primiešame mrazené maliny. Je lepšie použiť mrazené, lebo čerstvé by sa pri miešaní rozpadli.
-
4
Cesto rozotrieme na plech 20x20 cm ( vystlaný papierom na pečenie). Skúšala som to všeličím, nakoniec som to vzdala a použila som ruky :) Brownies pečieme pri teplote 180 stupňov, cca. 15 minút. Ak skúšate cesto špáratkom, tak by malo ostať od čokolády. Vyberieme z rúry, necháme poriadne vychladnúť. Rozkrájame príborovým nožom namočeným vo vlažnej vode, lebo brownies sa veľmi lepia. Takisto ich treba skladovať v uzavretej nádobe, aby nevyschli.
Diskusia k receptu