Malinové brownies

veggie - fotkaveggie, 22. februára 2012
Malinové brownies
Foto: veggie

Recept pochádza z pripravovanej kuchárky Forks over knives ( naozaj skvelý dokument) od Isy Chandry Moskowitz. A brownies sú rovnako skvelé, maliny+čokoláda= najlepšia kombinácia Zobraziť celý popisRecept pochádza z pripravovanej kuchárky Forks over knives ( naozaj skvelý dokument) od Isy Chandry Moskowitz. A brownies sú rovnako skvelé, maliny+čokoláda= najlepšia kombinácia :)...

12
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 gramov
1/2 hrnčeku
1/2 hrnčeku
1/2 hrnčeku
1 1/2 hrnčeku
1/4 hrnčeku
1/2 čajovej lyžičky
1/4 čajovej lyžičky
1/2 čajovej lyžičky
2 čajovej lyžičky
1 hrnček
1/4 čajovej lyžičky




Postup

  1. 1

    Čokoládu nakrájame na malé kúsky. Vo veľkej miske zmiešame cukor, malinový džem, jablkovú výživu spolu s mandlovým a vanilkovým extraktom.

    Malinové brownies - obrázok 1
  2. 2

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme do zmesi. Poriadne zmiešame a postupne pridávame kakao a múku.

    Malinové brownies - obrázok 2
  3. 3

    Vznikne nám veľmi husté cesto, do ktorého primiešame mrazené maliny. Je lepšie použiť mrazené, lebo čerstvé by sa pri miešaní rozpadli.

    Malinové brownies - obrázok 3
  4. 4

    Cesto rozotrieme na plech 20x20 cm ( vystlaný papierom na pečenie). Skúšala som to všeličím, nakoniec som to vzdala a použila som ruky :) Brownies pečieme pri teplote 180 stupňov, cca. 15 minút. Ak skúšate cesto špáratkom, tak by malo ostať od čokolády. Vyberieme z rúry, necháme poriadne vychladnúť. Rozkrájame príborovým nožom namočeným vo vlažnej vode, lebo brownies sa veľmi lepia. Takisto ich treba skladovať v uzavretej nádobe, aby nevyschli.

Diskusia k receptu

sjuz
podobne..:), maliny a čokoláda je fakt geniálna kombinácia!
afataga
aj mne sa paci, len nerozumiem: napr 1/2 malinovy dzem, coho pol? pohara? lyzice? to iste aj u ostatnych surovin, asi myslis pohar, ale nie som si ista
veggie
afataga ďakujem za upozornenie, už som to opravila :)
afataga
takze uz ho mozem vyskusat :-) vyzera fakt vyborne a este aj hrncekovy, super
jeka
Je zaujímavý,určite ho vyskúšam,ale chcela by som sa spýtať na objem hrnčeka je to 200 ml ,alebo 250ml ?
mrkjakub
Tento recept sa mi velmi paci a rad by som ho skusil. Ale kedze si viem max spravit caj :) , rad by som sa spytal ze v ktorom kroku mam pridat chybajuce ingrediencie (sol, soda bikarbona, prasok do peciva) ? Dakujem.
veggie
Ja som zmiešala všetky suché ingrediencie spolu, takže najprv džem+výživa+cukor+extrakty, potom roztopená čokoláda, poriadne vymiešať, v druhej miske múka+kakao+sol+prášok+bikarbóna a túto suchú zmes postupne primiešavať do mokrej. A nakoniec zamiešať maliny a rozotrieť na plech :)
terusik
urcite vyskusam. Maliny milujem a cokladu tiez.....od kedy som na materskej len vyvaram a vypekam......a manzela pocuvam, ze pribera ;)
ljjusi
Ahoj, dnes som tvoje browniesky skusala, len s malou obmenou. Spravila som cucoriedkovu variantu, kedze sme mali doma babkin cucoriedkovy domaci lekvar plus mrazene cucoriedky a kedze som celiatik pouzila som farinu muku a myslim, ze sa mi celkom podarili, takze kludne by som ho odporucila aj ako bezlekovy kolacik. Dakujem za recept! :-)
zdenzlo
za tento receptík som moc šťastná:) včera som si ho vyskúšala....je jednoduchý aj keď som si ho kúsok upravila nedala jablkovú výživu a maliny, ale banániky dva :) Kamoške moc chutil a mne tiež, určite ho ukladám do KK:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia