Malinové brownies
Autor receptu: veggie
Recept pochádza z pripravovanej kuchárky Forks over knives ( naozaj skvelý dokument) od
Isy Chandry Moskowitz. A brownies sú rovnako skvelé,
maliny+čokoláda= najlepšia kombinácia :)...
12 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Čokoládu nakrájame na malé kúsky. Vo veľkej miske zmiešame cukor, malinový džem, jablkovú výživu spolu s mandlovým a vanilkovým extraktom.
- Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a nalejeme do zmesi. Poriadne zmiešame a postupne pridávame kakao a múku.
- Vznikne nám veľmi husté cesto, do ktorého primiešame mrazené maliny. Je lepšie použiť mrazené, lebo čerstvé by sa pri miešaní rozpadli.
- Cesto rozotrieme na plech 20x20 cm ( vystlaný papierom na pečenie). Skúšala som to všeličím, nakoniec som to vzdala a použila som ruky :)
Brownies pečieme pri teplote 180 stupňov, cca. 15 minút. Ak skúšate cesto špáratkom, tak by malo ostať od čokolády.
Vyberieme z rúry, necháme poriadne vychladnúť. Rozkrájame príborovým nožom namočeným vo vlažnej vode, lebo brownies sa veľmi lepia. Takisto ich treba skladovať v uzavretej nádobe, aby nevyschli.