Makrelový surimi šalát

Autor receptu: slavkita

Makrelový surimi šalát som si vymyslela sama, lebo obyčajný šalát zo surimi tyčiniek sa mi zdal nudný, a tak som ho obohatila o údenú makrelu. Je to skvelé jedlo, ak máte chuť na ryby, ktoré netreba nijako pripravovať, piecť...

2
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zhruba päť koliesok (alebo okolo 20 gramov) uhorky, polovicu malej cibule a päť kusov krabích surimi tyčiniek nakrájame na malé kúsky. Tieto tri suroviny spolu zmiešame a pridáme päť polievkových lyžíc kukurice z konzervy.
  2. Z údenej makrely odrežeme približne 100 gramov a dôkladne oddelíme mäso od kostí a kože. Mäso sa nám rozdrobí na veľmi malé kúsočky. Makrelu pridáme do šalátovej zmesi.
  3. Nakoniec pridáme dve polievkové lyžice bieleho jogurtu a šalát dobre vymiešame. Môžeme pridať aj štipku oregana. Šalát je hotový! :)