Makrelový surimi šalát
Autor receptu: slavkita
Makrelový surimi šalát som si vymyslela sama, lebo obyčajný šalát zo surimi tyčiniek sa mi zdal nudný, a tak som ho obohatila o údenú makrelu. Je to skvelé jedlo, ak máte chuť na ryby, ktoré netreba nijako pripravovať, piecť...
Postup
- Zhruba päť koliesok (alebo okolo 20 gramov) uhorky, polovicu malej cibule a päť kusov krabích surimi tyčiniek nakrájame na malé kúsky. Tieto tri suroviny spolu zmiešame a pridáme päť polievkových lyžíc kukurice z konzervy.
- Z údenej makrely odrežeme približne 100 gramov a dôkladne oddelíme mäso od kostí a kože. Mäso sa nám rozdrobí na veľmi malé kúsočky. Makrelu pridáme do šalátovej zmesi.
- Nakoniec pridáme dve polievkové lyžice bieleho jogurtu a šalát dobre vymiešame. Môžeme pridať aj štipku oregana. Šalát je hotový! :)