Makovo-višňová štrúdľa

gabikab - fotkagabikab, 27. júna 2010
Makovo-višňová štrúdľa
Foto: gabikab

Stará dobrá klasika - takto pripravená nám chutí najviac.

15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 g
 
50 g
150 g
100 ml




Postup

  1. 1

    Vyvaľkáme si lístkové cesto na tenko.Pripravíme si plnku z maku, ktorý zalejeme horúcim mliekom. Pridáme cukor a višne. Všetko spolu premiešame. Plnku dáme do stredu cesta po celej dĺžke. Poukladáme na ňu kúsky masla. Okraje cesta zahneme dovnútra, aby nám plnka nevytiekla. Plnku prekryjeme jednou stranou cesta. Druhú stranu natrieme na okraji troškou mlieka a opäť prekryjeme. Celú štrúdľu natrieme mliekom a popicháme vidličkou.

  2. 2

    Pečieme na 180 stupňov 35 minút.

Diskusia k receptu

3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Višne s makom je úžasná kombinácia. Štrúdle sú u nás obľúbený koláč.
tinca
@gabikab tak táto štrúdľa nikdy nesklame, u mňa je na prvom ctenom mieste-mak+višne nemá chybu
makovicka
keď je málo času tiež ju robievam, ale podľa babkinej rady, do maku nedávam mlieko, ale višňový džem, potom dám menej cukru a aj džem sa zúžitkuje a mak má lepšiu chuť aj vôňu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia