Foto: katarinalucanova
Osviežujúci koláčik s makom a marhuľami ako stvorený k nedeľnej kávičke.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
250 g (alebo Hera) |
|
250 g |
|
5 ks |
|
300 g |
|
100 g nemletý |
|
1 bal |
|
150 ml |
|
22 ks |
|
Džem: | |
3 ks |
|
2 PL |
|
250 ml |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň poukladáme na štvrtky nakrájané marhule.
-
2
Žĺtky+maslo+práškový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, nepomletý mak , múku s práškom do pečiva a dobre premiešame.
-
3
Vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov.
-
4
Cesto opatrne natrieme na už pripravené marhule na plechu.
-
5
Upečieme. Necháme vychladiť.
-
6
Na vychladený koláč položíme tácku a koláč otočením vyklopíme na tácku. Papier na pečenie opatrne stiahneme.
-
7
Pripravíme si džem na koláč. Vykôstkované marhule povaríme s cukrom asi 5 minút a rozmixujeme.
-
8
Pripravený džem natrieme na vrch koláča a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom.
-
9
Môžeme podávať.
Pekný a lákavý titulný obrázok.Recept už mám kk. Hodnotím 5 hviezdičiek.
Píšem až takmer po roku, ale teraz som objavila tento úžasný recept a chystám sa ho urobiť, keďže sa topím v marhuliach...:-) Prosím, ak je to možné, rada by som vedela odpoveď na otázku, či môžem použiť aj mletý mak, nemletý nemám. Ďakujem.
Ja práve rozmýšľam nad tým istým, teda, že miesto toho množstva masla by som dala 100 ml oleja a 200 ml mlieka. A vymenila by som pomer, že by bolo 300g maku a 100 v múky. A mám tekvicu a na vrch tekvicovo- pomarančový džem😄 Ale vajíčka nechám. To už síce nebude tento istý koláč, ktorý je iste fantastický, preto som si ho pred rokmi uložila.