Makovo-marhuľový obrátený koláč
Autor receptu: katarinalucanova
Osviežujúci koláčik s makom a marhuľami ako stvorený k nedeľnej kávičke.
30 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň poukladáme na štvrtky nakrájané marhule.
- Žĺtky+maslo+práškový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, nepomletý mak , múku s práškom do pečiva a dobre premiešame.
- Vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov.
- Cesto opatrne natrieme na už pripravené marhule na plechu.
- Upečieme. Necháme vychladiť.
- Na vychladený koláč položíme tácku a koláč otočením vyklopíme na tácku. Papier na pečenie opatrne stiahneme.
- Pripravíme si džem na koláč. Vykôstkované marhule povaríme s cukrom asi 5 minút a rozmixujeme.
- Pripravený džem natrieme na vrch koláča a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom.
- Môžeme podávať.