Makovo-marhuľový obrátený koláč

Autor receptu: katarinalucanova

Osviežujúci koláčik s makom a marhuľami ako stvorený k nedeľnej kávičke.

30
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Plech vystelieme papierom na pečenie. Naň poukladáme na štvrtky nakrájané marhule.
  2. Žĺtky+maslo+práškový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme mlieko, nepomletý mak , múku s práškom do pečiva a dobre premiešame.
  3. Vareškou jemne vmiešame sneh z bielkov.
  4. Cesto opatrne natrieme na už pripravené marhule na plechu.
  5. Upečieme. Necháme vychladiť.
  6. Na vychladený koláč položíme tácku a koláč otočením vyklopíme na tácku. Papier na pečenie opatrne stiahneme.
  7. Pripravíme si džem na koláč. Vykôstkované marhule povaríme s cukrom asi 5 minút a rozmixujeme.
  8. Pripravený džem natrieme na vrch koláča a ozdobíme vyšľahanou šľahačkou s vanilkovým cukrom.
  9. Môžeme podávať.