Foto: sonulienka
Dostala som jablká tak som upiekla takýto osviežujúci zákusok.
Suroviny
Cesto: | |
160 g |
|
120 g |
|
150 g |
|
6 ks |
|
6 PL |
|
1 bal. |
|
Jablková plnka: | |
2 kg nastrúhané nahrubo |
|
2 bal. |
|
4 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
400 ml |
|
Šľahačková plnka: | |
500 g |
|
250 g |
|
2 bal. |
|
na ozdobu: | |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si očistíme a nastrúhame jablká. Zomelieme si mak a orechy. Potom začneme pracovať na korpuse: Bielka si vyšľaháme do tuha pomaličky prišľaháme cukor keď sú bielka dobre vyšľahané po jednom pridávame žĺtka striedame po 1 PL olej. Na koniec pridáme pomletý mak rozmiešaný s pomletými orechmi a PDP. Plech si vymastíme na spodok dáme pečiaci papier a cesto dáme na plech pečieme pri 175 stupňoch 20-25 minút. Samozrejme podľa svojich rúr treba si skúšať špajdľou.
-
2
Zatiaľ si pripravíme jablkovú plnku: Najskorej si spravíme karamel.
-
3
Potom pridáme postrúhané jablká vysypeme škoricový cukor podlejeme 100 ml. vody a pomaličky dusíme asi 5 minút. Zatiaľ si do 400 ml. vody nasypeme poding dobre rozšľaháme a vylejeme na jablká ešte podusíme pokiaľ nám puding nezačne hustnúť stále miešame asi tal 5-10 minút. Necháme plnku vychladnúť.
-
4
Koláč upečený
-
5
Necháme ho vychladnúť. Dáme dole papier a dáme mierne vychladnutú jablkovú plnku.
-
6
Ešte necháme trochu vychladnúť a potom šup do chladničky aby plnka stuhla. Na koniec na stuhnutú jablkovú plnku dáme šľahačkový krém. Ten si urobíme nasledovne: Tortovú smotanu vanilkový cukor dobre do tuha vyšľaháme. Potom pridávame Mascarpone ale tu už pomaličky miešame len ručne. No a tento krém dáme ako som už písala na jablkovú plnku a necháme stuhnúť. Najlepšie do druhého dňa ak vydržíte. Potom už len pokrájať trochu prizdobiť a ku kávičke lahodný zákusok.
-
7
No a tu už je na tanieriku.
len neviem, čo je tortová šlahačka extra krémová .. môžeš upresniť?
*****
@jamarlen - túto krémovú šľahačku kúpiš v rôznych supermarketoch, predávajú ju v 500 ml balení, je trvanlivá,extrahustá, nazýva sa tortová šľahačka, ostať ju u nás a v zahraničí.
je veľmi kvalitná, mám odskúšané.
skúsim pridať foto:
scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10403338_27129706...
@rufusa vymastím len boky plechu nie všade bol papier.
Ďakujem Vám je fajn osviežujúci a preto som robila takýto korpus aby mohla aj dcéra keď je bezlepkárka. Vždy sa snažím upiecť tak aby mohla aj ona tak som si vymyslela takýto korpus.
a musia chutit excelentne.Gratulujem k peknemu zakusku.