Makovo-jablkový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dostala som jablká tak som upiekla takýto osviežujúci zákusok.

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si očistíme a nastrúhame jablká. Zomelieme si mak a orechy. Potom začneme pracovať na korpuse: Bielka si vyšľaháme do tuha pomaličky prišľaháme cukor keď sú bielka dobre vyšľahané po jednom pridávame žĺtka striedame po 1 PL olej. Na koniec pridáme pomletý mak rozmiešaný s pomletými orechmi a PDP. Plech si vymastíme na spodok dáme pečiaci papier a cesto dáme na plech pečieme pri 175 stupňoch 20-25 minút. Samozrejme podľa svojich rúr treba si skúšať špajdľou.
  2. Zatiaľ si pripravíme jablkovú plnku: Najskorej si spravíme karamel.
  3. Potom pridáme postrúhané jablká vysypeme škoricový cukor podlejeme 100 ml. vody a pomaličky dusíme asi 5 minút. Zatiaľ si do 400 ml. vody nasypeme poding dobre rozšľaháme a vylejeme na jablká ešte podusíme pokiaľ nám puding nezačne hustnúť stále miešame asi tal 5-10 minút. Necháme plnku vychladnúť.
  4. Koláč upečený
  5. Necháme ho vychladnúť. Dáme dole papier a dáme mierne vychladnutú jablkovú plnku.
  6. Ešte necháme trochu vychladnúť a potom šup do chladničky aby plnka stuhla. Na koniec na stuhnutú jablkovú plnku dáme šľahačkový krém. Ten si urobíme nasledovne: Tortovú smotanu vanilkový cukor dobre do tuha vyšľaháme. Potom pridávame Mascarpone ale tu už pomaličky miešame len ručne. No a tento krém dáme ako som už písala na jablkovú plnku a necháme stuhnúť. Najlepšie do druhého dňa ak vydržíte. Potom už len pokrájať trochu prizdobiť a ku kávičke lahodný zákusok.
  7. No a tu už je na tanieriku.