Makové srdiečko na Valentína :)
Autor receptu: bejgi
Sladký typ pre Vášho miláčika :) dala som tam všetko to čo má moja polovička rada...stačí
keď aj vy si zkonmbinujete podľa predstáv svojej polovičky. Postup je aj pre začiatočníka.
1 porcia |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie. Dávka na malé srdce v priemere 23 cm, ale pre veľké srdce :)
- Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilkový cukor, hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva.
- A nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh s bielkov.
- Pripravené cesto nalejeme do silikónovej formy v tvare srdiečka a dáme zapiecť do trúby na 180 stupňov C 20-25 min.
- Upečené necháme vychladnú a preklopíme na ďalšiu prípravu.
- Cesto prekrojíme na polovicu.
- Natrieme marhuľovým džemom.
- Pripravíme si krém na plnku.
- Po zhustnutí krému primiešame cukor a maslo, ešte za horúca, ale už bez plynu.
- Krém po vychladnutí rozmixujeme metličkami a nanesieme na cesto.
- Druhú polovičku cesta položíme na plnku krému a potrieme zbytkom krému.
- Ozdobiť si už každý môže podľa vlastnej fantázie. Vaša polovička sa tak či tak poteší :)))