Makové srdiečko na Valentína :)

Autor receptu: bejgi

Sladký typ pre Vášho miláčika :) dala som tam všetko to čo má moja polovička rada...stačí keď aj vy si zkonmbinujete podľa predstáv svojej polovičky. Postup je aj pre začiatočníka.

1
porcia
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie. Dávka na malé srdce v priemere 23 cm, ale pre veľké srdce :)
  2. Pomletý mak zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť.
  3. Maslo vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridáme žĺtky, vychladnutý mak, pomleté orechy, hrozienka, vanilkový cukor, hladkú múku s kypriacim práškom do pečiva.
  4. A nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh s bielkov.
  5. Pripravené cesto nalejeme do silikónovej formy v tvare srdiečka a dáme zapiecť do trúby na 180 stupňov C 20-25 min.
  6. Upečené necháme vychladnú a preklopíme na ďalšiu prípravu.
  7. Cesto prekrojíme na polovicu.
  8. Natrieme marhuľovým džemom.
  9. Pripravíme si krém na plnku.
  10. Po zhustnutí krému primiešame cukor a maslo, ešte za horúca, ale už bez plynu.
  11. Krém po vychladnutí rozmixujeme metličkami a nanesieme na cesto.
  12. Druhú polovičku cesta položíme na plnku krému a potrieme zbytkom krému.
  13. Ozdobiť si už každý môže podľa vlastnej fantázie. Vaša polovička sa tak či tak poteší :)))