Foto: mliekarka
Pre všetkých milovníkov maku.Sú výborné,nadýchané a vďaka plnke vôbec nie suché.Tento recept mám z časopisu Život.
30 minút
príprava
príprava
30-35 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme,žltky,cukor a Heru vyšlaháme dopenista.Pridáme teplé mlieko,mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- 2
Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh,ktorý zapracujeme do cesta.
- 3
V miske zmiešame mak,cukor,škoricu a lekvár.
- 4
Do košíčkov na mafiny dáme lyžicu cesta,na ktoré dáme lyžičku plnky.Zakryjeme do dvoch tretín košíčka cestom.
- 5
Košíčky poukladáme na plech a pečieme 30 až 35 minút pri teplote 180°C.Z tohto množstva som spravila 18 mafiniek.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Z tej makovej plnky si urobim gulocky a tak pridavam do cesta - lepsie to potom vyzera :-)