Makové mafiny

Autor receptu: mliekarka

Pre všetkých milovníkov maku.Sú výborné,nadýchané a vďaka plnke vôbec nie suché.Tento recept mám z časopisu Život.

30 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia rozdelíme,žltky,cukor a Heru vyšlaháme dopenista.Pridáme teplé mlieko,mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh,ktorý zapracujeme do cesta.
  3. V miske zmiešame mak,cukor,škoricu a lekvár.
  4. Do košíčkov na mafiny dáme lyžicu cesta,na ktoré dáme lyžičku plnky.Zakryjeme do dvoch tretín košíčka cestom.
  5. Košíčky poukladáme na plech a pečieme 30 až 35 minút pri teplote 180°C.Z tohto množstva som spravila 18 mafiniek.