Makové mafiny
Autor receptu: mliekarka
Pre všetkých milovníkov maku.Sú výborné,nadýchané a vďaka plnke vôbec nie suché.Tento recept mám z časopisu Život.
30 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia rozdelíme,žltky,cukor a Heru vyšlaháme dopenista.Pridáme teplé mlieko,mak a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh,ktorý zapracujeme do cesta.
- V miske zmiešame mak,cukor,škoricu a lekvár.
- Do košíčkov na mafiny dáme lyžicu cesta,na ktoré dáme lyžičku plnky.Zakryjeme do dvoch tretín košíčka cestom.
- Košíčky poukladáme na plech a pečieme 30 až 35 minút pri teplote 180°C.Z tohto množstva som spravila 18 mafiniek.