Maková torta

bosorkatt - fotkabosorkatt, 22. januára 2013
Maková torta
Foto: bosorkatt

Recept mám od kamaráta z Komárna, je veľmi dobrý.

14
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

6 ks
6 ks
150 g
70 g
150 g
100 g
2 ks
1/2

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    50 g kryštálového cukru vymiešame s maslom, pridávame po jednom žĺtku, primiešame mak, orechy, vanilku a PDO

  2. 2

    50 g cukru vymiešame s bielkami na tuhý sneh

  3. 3

    obe masy zmiešame spolu, pridáme hrozienka, vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečieme asi 50 min. na 150 stupňov

  4. 4

    vychladnutú tortu prekrojíme, potrieme džemom + rum a polejeme čokoládovou polevou

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Ďakujem dievčence, vyskúšajte, je ľahký, dá sa dlhšie skladovať, ak ho nezjete, prípadne zamraziť. Ja som do višňového džemu dala kúsky višní v rume a navrch som dala polevu Dr. Oetkera tuším s mandľami - tak nech Vám chutí :-)
tortička je ľahká, nie je plnková, tie hrozienka sú tam super (namočené v rume alebo len tak vo vode), prípadne vyskúšajte aj iné sušené ovocie, mak je teraz aktuálny - pre všetkých dolámaných, je tam veľa vápnika

Pridaj komentár k receptu: