Maková bábovka s višňami

diabambulka - fotkadiabambulka, 5. januára 2013

:-)

10 minút
príprava
55 minút
na 150 °C

Suroviny

300 g
150 g
100 g
100 g (alebo maslo)
2 ks
150 ml
1/2 ks
100 g
štipka




Postup

  1. 1

    Roztopené maslo s cukrom vymiešame dopenista, postupne vmiešame vajcia, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, mak a štipku soli.

  2. 2

    Na záver do bábovkového cesta vmiešame višne. Cesto necháme 15 minút odležať. Potom ho nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme 55 minút pri 150°C. Bábovku necháme trocha vychladnúť a potom ju vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

pivonka
Mak a višne sa majú radi a aj my ich máme radi. Višne by som musela by som použiť z kompótu, mrazené nemám. Super recepty pridávaš, ukladám.
diabambulka
Si zlatá pivonka,potešila si má a kľudne si tam daj zavárane visne, tie sú tiež výborne:0)
iva63
ten mak ma stále viac a viac oslovuje...takže vyskúšam aj tvoju babovečku-:)kk dakujem
babidka
Najlepsie na tej babovke je , ze tam ide nemlety mak .Tak si ju moze upiect aj taky lenivec ako ja , co sa mu nechce mak mliet ::-) Netreba ten mak najprv sparit mliekom alebo vodou ? nebude ten mak velmi suchy ? Zatial vsetky recepty na kolaciky kde ide do cesta nemlety mak doporucovali mak sparit . Recept si ukladam , urcite babovicku coskoro upeciem.
pivonka
Včera som upiekla túto bábovku. Mak som predsa len pomlela, lebo mám pocit, že lepšie uvoľní svoju chuť. Možno to bola príčina, že cesto bolo veľmi husté, tak som priliala asi 1,5 dcl mlieka, bábovku zachránila a všetkým chutila. Višne som použila z Lídla
pivonka
No tak vidíš, čo som urobila, pre oči nevidím. Nakoniec som postupovala intuitívne podľa tvojho receptu. Prepáč mi predchádzajúci komentár.
tancotanka
@diabambulka , tvojmu receptu som sa veľmi potešila, mala som ho voľakedy vystrihnutý z časopisu a stratila som ho - tak a teraz už je uložený v KK, ďakujem :-)
katca22
idem na to... tiež ma prekvapil nemletý mak, ale vyzerá chutne..
vyskúšame :)
salinka
Mak, višne a ja sa veľmi kamarátime:-) Vyskúšam tvoju bábovku, veľmi pekná:-)
strelka
Dnes som upiekla makoveho barana :-) sice bez visni, ale kolac je velmi dobry a cesto akurat. Som velmi spokojna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia