Foto: 2010
Vzdy som sa cudoval ako sa im podari spravit take makke maso, jasne ze maju napisane na menu ze to je stejkove- haluz. Tu Zobraziť celý popisVzdy som sa cudoval ako sa im podari spravit take makke maso, jasne ze maju napisane na menu ze to je stejkove- haluz. Tu je postup ako to spucia.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hovadzie maso, priemernej kvality si dame trochu zmrazit aby sa nam dalo krajat na slize tak okolo 5 mm hrube. Krajame proti vlaknam. Je dolezite aby maso bolo tenke.
- 2
Nakrajane maso dame do misky a zalejeme vodou v ktorej sme rozmiesali lyzicku sody bikarbony, tak aby len zakryvala maso. Maso nechame v tejto marinade 15 minut- viac netreba. Tato marinada reaguje len s povrchom masa preto musi byt tenke.
- 3
Ty skor narodeni si pamataju ako sa robila klasicka lacna dedinska sodova voda... Vytlacime stavu z jedneho citrona rozmiesame v troche vody a naleje na nas bikarbonovy nalev a nechame ucinkovat 1-2 minuty.
- 4
Soda bikarbona ma ODPORNU chut, preto musime maso poriadne niekolko minut poumyvat pod studenou tecucou vodou. Maso osusime. A ideme na dalsiu etapu zmeny tvrdeho hovadzieho na makkucke.
- 5
Bielko si vymiesame s lyzicou maizeny.(Klasicky v azii by pridali lyzicku umami - glutamantu alebo praskoveho bujonu na slovensku vegeta je nahrada). Nemusi byt. Maso poriadne pomiesame s bielkovou glazurou.
- 6
Vo woku alebo panvici si rozpalime rastlinny olej - bez chuti. Obalene maso na etapy rychlo oprazime a odkladame na stranu na vacsie sitko aby nam prebytocny olej odkvapkal. Hotovo, a mame nachystane predpriprave makkucke masko ako z pravej hovadzej panenky.
- 7
Takto predpripravene maso teraz pridame k zelenine do woku a ochutime aky mame recept napriklad sojovou omacku alebo inymi podla chute. Vyzera to velmi pracne, ale tak za 30 minut mame drahe masko.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dik za recept...
vyskúšame aj podľa teba, možno budú chcieť aj deti, ktorým sme doteraz mäso radšej pomleli a restovali ako malé placky . chuť vynikajúca, iba s troškou čierneho korenia...
mám tú sprostú zásadu, nikdy sa nepozeraj do kuchyne (nesadni si tak aby si videl do kuchyne) ...
PS : Ukladám do KK - aby sme nezabudli.
@eraserhead ohladom tych kreviet mi hovoril ze tradicne ich nechavali pod tecucou vodou aj hodinu aby dosiahli tu spravnu kombinaciu makkosti a chrumkavosti zvonka. Teraz sa robi obalovanie ( voda je draha a nie vsade je zasadita )-bielko, skrob a spetku sody a vola sa to ( shang jiang) alebo tak daako.
@2010 - nerad by som vyvolal nejaky FW ale nic take ako "prekysleny organizmus" neexistuje. Take nieco nie je biologicky ani chemicky mozne. Nechcem to dalej rozoberat. Kto chce, najde si.