Maďarský tokáň

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
90-120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Potom pridáme nakrájané hovädzie mäso a podusíme ho vo vlastnej šťave. Po 30 minútach pridáme bravčové mäso a po 15 minútach teľacie mäso. Mäsovú zmes osolíme, opaprikujeme a podusíme vo vlastnej šťave, pričom ho podľa potreby podlievame vodou.
  2. K zmäknutému mäsu pridáme nakrájanú papriku a po 10 minútach olúpané a nakrájané rajčiny. Nakoniec prilejeme osolenú kyslú smotanu, ktorú sme zmiešali s hladkou múkou, necháme zovrieť a odstavíme.
  3. Pred podávaním posypeme červenou paprikou a kúskami čerstvej zeleniny.