Mačacie očká

Autor receptu: smajliqa

recept mám z knižky VEľKÁ KUCHÁRKA

10
porcií
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. zmäknutý tuk+ cukor+ žĺtky + kakao = vymiešame dopenista.
  2. pridáme rum, šťavu, vlažné mlieko, a časť preosiatej múky.
  3. z bielkov ušľaháme tuhý sneh, a so zvyšnou múkou zmiešanou s PDP vmiešame zľahka do cesta. do formy na srnčí chrbát dáme na spod trochu cesta a ukladáme zlepené piškóty džemom vo dvoch radoch.
  4. prikryjeme zvyšným cestom.pomaly pečieme asi 30 minút. prvých 20 minút pečieme pri 160 C, potom zvýšime na 180 C.
  5. vyklopíme a necháme vychladnúť. polejeme čokoládaou. nakrájame a podávame.mnam :)
  6. malá rada: dajte veľa džemu medzi piškóty, nebude koláčik suchý. a tiež už druhý raz budem dávať viac rumu, ako je uvedené v recepte. aspoň 3 lyžice. inak je vynikajúci.