Mačacie očká
Autor receptu: smajliqa
recept mám z knižky VEľKÁ KUCHÁRKA
10 porcií |
30 minút na 160 °C |
Postup
- zmäknutý tuk+ cukor+ žĺtky + kakao = vymiešame dopenista.
- pridáme rum, šťavu, vlažné mlieko, a časť preosiatej múky.
- z bielkov ušľaháme tuhý sneh, a so zvyšnou múkou zmiešanou s PDP vmiešame zľahka do cesta.
do formy na srnčí chrbát dáme na spod trochu cesta a ukladáme zlepené piškóty džemom vo dvoch radoch.
- prikryjeme zvyšným cestom.pomaly pečieme asi 30 minút.
prvých 20 minút pečieme pri 160 C, potom zvýšime na 180 C.
- vyklopíme a necháme vychladnúť. polejeme čokoládaou.
nakrájame a podávame.mnam :)
- malá rada: dajte veľa džemu medzi piškóty, nebude koláčik suchý.
a tiež už druhý raz budem dávať viac rumu, ako je uvedené v recepte. aspoň 3 lyžice.
inak je vynikajúci.