Tento recept mám z jednej internetovej stránky. Robila so ho zatiaľ len raz no všetkým chutil. Ak máte doma nejaké zvyšné jablká a orechy, Zobraziť celý popisTento recept mám z jednej internetovej stránky. Robila so ho zatiaľ len raz no všetkým chutil. Ak máte doma nejaké zvyšné jablká a orechy, možte sa inšpirovať :-)
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 4 ks |
|
| 1 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| 1 bal. |
|
| 1 pl |
|
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| Smotanova zmes: | |
| 250 ml |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 1 bal. |
|
| 1 téglik |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom a olejom vymiešame do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, mlieko a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený plech a po celej ploche na surové cesto navrstvíme nastrúhané jablká a posypeme ich nahrubo nasekanými orechmi. Pečieme 20 min pri 200 stupňoch.
- 2
Smotanová zmes: Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny pridáme šľahačkovú smotanu a premiešame. Čiastočne upečený koláč vyberieme po 20tich minútach z rúry a polejeme smotanovou zmesou. Dáme spať do rúry a pečieme ďalších 20 minút.
- 3
Po upečení vyberieme koláč z rúry. Zohrejeme si asi polovicu šľahačkovej smotany a roztopíme v nej asi polovicu čokolády. Ak sa vám bude zdať, že je polevy málo prilejte ešte smotanu a pridajte čokoládu. Poleva by nemala byť ani veľmi hustá ani riedka. Polejte ňou celý koláč a nechajte stuhnúť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









hi-hi..potrebujem další život na varecháčske recepty..a zdravie..:-)