Ľudové zemiaky

sofiaerika - fotkasofiaerika, 23. novembra 2012

Tieto zemiaky ma rada cela rodina. Mame ho casto zaradeny do nasho jedalnicka. Jednoduchy a chutny receptik.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
300 g
1 ks
500 g
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Cibulku nakrajame na mesiaciky a dame ju spenit na oleji.

  2. 2

    Pridame udeny bocik alebo udenu krkovicku nakrajamu na kocky. Troska poprazime.

  3. 3

    Pridame nakrajane zemiaky na mesiaciky, kyslu kapustu paradajky papriky a ochutime sol, korenie, vegeta a cervena paprika. Zalejeme vodou a varime do mäkka.

Diskusia k receptu

mataliptak
tiež to nepoznám ale vyzerá to super ... samé dobroty do toho idú ... asi to zaradím aj ja do jedálnička ... :-)
ebaka
Kombinácia zemiakov a kyslej kapusty je vždy výborná a ostatné suroviny to len dolaďujú,preto ukladám a príležitostne vyskúšam.
afataga
moze to byt dobre az na tu vegetu, dala by som tam rascu, kedysi som robievala cosi podobne ale bez kapusty, nevaria sa tie zemiaky moc dlho v kyslom prostredi? lebo mam odskusane, ze zemiaky v kapustnici varia strasne dlho, tak ich varim osobitne
evanaaa
Ja by som osobitne varila - dusila tú kapustu a ano, aj rascu by som do nej dala, tá tam patrí a potom pridala k polouvareným zemiakom. Ale vypadá to dobre, ozaj ľudový recept.
sofiaerika
Ja to dusim vsetko spolu pretoze zemiaky dostanu tu pravu chut kapusty. Nemusite sa bat ze sa dlho varia zemiaky. Ked ich pokrajate na tenke mesiaciky za pol hodinky su zemiaky uvarene




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia