Lososové tortičky plnené kozím syrom fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 2. januára 2012
Lososové tortičky plnené kozím syrom (fotorecept)
Foto: alexdidi

Naše predjedlo k slávnostnému menu na Nový rok 2012....

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

150 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kozí syr má mať izbovú teplotu,takže si ho v predstihu,t.j. asi 1 hodinu pred podávaním vyberieme z chladničky.Ja som použila už nakrájané malé kolieska kozieho syra zn.Prézident. Okrúhlu z oboch strán otvorenú formičku položíme na podložku a vyplníme tenkými plátkami údeného lososa(dno aj boky),ktoré prečnievajú cez okraj na neskoršie uzatvorenie tortičky.

    Lososové tortičky plnené kozím syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do stredu dáme kúsok (koliesko)kozieho syra.

    Lososové tortičky plnené kozím syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kozí syr prekryjeme prečnievajúcim údeným lososom.

    Lososové tortičky plnené kozím syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyklopíme na tanier(prevrátime).Máme lososovú tortičku.

    Lososové tortičky plnené kozím syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ozdobíme a podávame s opečenou bagetkou.Ja som ozdobila s creme fraiche a kaviárom. Creme fraiche som robila podľa receptu z Varechy a môžem ho len a len doporučiť,je výborný http://varecha.pravda.sk/recepty/crme-frache-slahackovy-kysly-krem/6061-recept.html.

    Lososové tortičky plnené kozím syrom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
nuž, @alexidi , čakal som tvoj návrh na novoročné jedlo, ako som ti už niekde písal, a tak si ma sklamala...:)nuž ale nesklamala si ma týmto receptom, i keď by som miesto tej smotany dal iba koliesko vajíčka pod ten kaviár....
Ďakujem za komentáre.@jamarlen ,s tým vajíčkom nie je zlý nápad(vyskúšam určite),dokonca som uvažovala dať do formičky pod a nad kozí syr koliesko vajíčka,ale nakoniec som nedala.Teší ma,že sa ti moje recepty páčia.A ešte k novoročnému menu:musela som sa prispôsobiť druhej polovičke rodiny a hlavný chod boli vyprážané bravčové rezne(tak 2x v roku musia byť).Tie tu predsa nebudem dávať,ale predsa som ich trochu ozvláštnila (a urobila som dobre) tým,že som robila strúhanku z čerstvého pečiva.Bola to výborná klasika.
to ano,zacat s tymto predjedlom na Novy rok muselo byt uzasne.Ako na Novy rok,tak po cely rok, sa u nas hovori...:-) ukladam si na buduci rok do chlevika:urcite vyskusat...a mam taky pocit,ze to bude tradicne jedlo na Novy rok tak, ako sa udomacnil na Novy rok u nas Janosikov vrkoc od @cistinka

Pridaj komentár k receptu: