Losos so špenátovou omáčkou a cestovinami

Autor receptu: matus113

Kvalitné jedlo pre tých, ktorým chutí táto neprekonateľná ryba.

4-5
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lososový filet nakrájame na kúsky osolíme a okoreníme. Plátky lososa osmažíme na oleji alebo cere.
  2. Do 1 dcl mlieka dáme rozpustiť zmrazený (alebo čerstvý špenát). Osolíme a okoreníme. Do roztopeného špenátu pridáme šľahačku alebo smotanu na šľahanie. Vytlačíme jedno bambino alebo iný tavený syr. Pridáme postrúhaný syr niva. Premiešame a necháme rozvariť.
  3. Do vody dáme soľ a olej a necháme vodu zovrieť. Pridáme cestoviny a necháme uvariť. Cestoviny scedíme a pridáme trocha masla, aby sa nám cestoviny nelepili.