Losos so špenátovou omáčkou a cestovinami
Autor receptu: matus113
Kvalitné jedlo pre tých, ktorým chutí táto neprekonateľná ryba.
4-5 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Lososový filet nakrájame na kúsky osolíme a okoreníme. Plátky lososa osmažíme na oleji alebo cere.
- Do 1 dcl mlieka dáme rozpustiť zmrazený (alebo čerstvý špenát). Osolíme a okoreníme. Do roztopeného špenátu pridáme šľahačku alebo smotanu na šľahanie. Vytlačíme jedno bambino alebo iný tavený syr. Pridáme postrúhaný syr niva. Premiešame a necháme rozvariť.
- Do vody dáme soľ a olej a necháme vodu zovrieť. Pridáme cestoviny a necháme uvariť. Cestoviny scedíme a pridáme trocha masla, aby sa nám cestoviny nelepili.