Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 3. marca 2017

Dnešný obed u nás. Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. Odporúčam je to naozaj výborné.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 porcie
4 ks
trocha
250 g
200 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny, ale na obrázku mám len tri cukety, jednu som už začala strúhať.

    Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu si na slzičkách nastrúhame.

    Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nastrúhané všetky štyri.

    Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme cuketu, trochu posolíme a necháme asi 4 minúty podusiť. Potom pridáme trochu masla, znovu necháme podusiť asi 3 minúty. Potom pridáme bryndzu, necháme ju dobre rozpustiť a na koniec pridáme nastrúhaný parmezán. Tu je len začiatok, ako som ju dala na panvicu foto.

    Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Lososa si nasolíme, nakoreníme, dáme do panvice, kde sme si tiež dali trochu oleja rozohriať. Lososa opečieme z obidvoch strán a na koniec pridám trochu masla na zjemnenie. Ale už je sporák vypnutý a maslo sa nám pekne rozpustí. Na tanieri už len pokvapkáme citrónom.

    Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a hotovo obed uvarený raz-dva a výborný odporúčam každému, kto má rád ryby. Hlavne tú netradičnú prílohu k nim, je fantastická. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    No a manželovi naozaj veľmi chutilo. Tak ak skúsite neoľutujete.

    Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
Sonička, som rada,že som zablúdila na Varechu.Páčil sa mi recept,ktorý si pripla na Facebooku a rada by som ho urobila.Teším sa že som ho tu u teba našla.Recept vyzerá byť chutný a aj rýchly.Ak ho urobím,pridám aj foto.Ingrediencie mám všetky doma.
mitzy
Tak tento recept predstavím svojmu mužovi, ryby má rád (a takéto recepty zvládne aj zarytý vegetarián ako ja urobiť, keďže sa nemusím mäsa chytať ani nič kuchať ;) on tiež ocení to spojenie bryndze a cukety, má rád experimenty na tanieri. Dávam ti 5* už teraz.
pankrac
Mne sa recept pozdáva. V blízkej dobe vyskúšam a 5*.
sonulienka
Ďakujem Vám všetkým, vyskúšajte určite Vám bude chutiť.
Nevidím v tom žiadne divoké kombinácie.
A parmezánu kto nechce toľko nemusí si dať to je na každom koľko si ho tam dá.
sonulienka
@emdy-komu hus komu prasa komu pečená klobása....
@tatranka to je jasné aj ja keď by som to robila a nemala parmezán dám syr aký budem mať. Do cukety treba pridať niečo sama o sebe nemá chuť. A keď sa pridá aj bryndza a syr je to skutočne výborné k tej rybke.
ilusa
mne sa recept paci,davam 5*aby som trochu vyvazila tych neziclivcov
sonulienka
@Ilusa ďakujem ale ja si nič z toho nerobím čo píšu - nám chutilo a nech si píše kto chce čo chce a aj varí čo mu chutí....
1x ilusa
tatranka
Tak ako som sľúbila,som dnes aj urobila.Varila som základ tvojho receptu.Lososa s cuketkou a bryndzou,parmezánom.
Keďže poznám svojho manžela,čo mu chutí a čo potrebuje dodať,vedela som,že musím urobiť aspoň nejakú malú prílohu.
Boli to zemiaky uvarené v šupe poliate maslom a cuketové malá placky pomiešané aj s nastrúhanými zemiakmi.
Obed nám veľmi chutil.Tá bryndza a parmezán,vyšperkovali cuketu.
Takto sa mi podarilo obohatiť sortiment,ako aj ináč pripraviť lososa.


sonulienka
No Martuška paráda, vedela som, že Ty to zdokonalíš. Ja som robila len originál recept. Som rada, že chutilo.
Pozdravujem.
patroveckypitrs
Nedalo mi to vyskúšať. Bol som zvedavý na to spojenie syru, bryndze a cuketu. Ostal som milo prekvapený to je ohromné. Nemal som rybu tak som k tomu urobil bravčovú panenku obalenú v gaštane. A sýr som použil údený oštiepok do cukety, ten som mal doma. Veľmi nám to chutilo. Tie slaninové rolky sú plnené gaštanom. Mám to uložené a 5*.


sonulienka
Tak to ma teší. A hlavne, že aj trochu pozmenené je to výborné. Ja tiež chcem vyskúšať s oštiepkom.
patroveckypitrs
@Sonulienka (8.3.2017 10:52)

Je to veru výborne aj s oštiepkom. A zistil som, že nie len ryba, ale aj malé šampióni opečené v celku sú vhodne k tomu. Len nech začnú rasť cukety.
anome
Zaujalo ma spojenie bryndze s cuketou ale chuťovo je to skvelé. A s lososom je to skvelá kombinácia. Recept ukladám, určite som ho nevarila posledný krát.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia