Losos a mladá cuketa s bryndzou a parmezánom fotorecept
Dnešný obed u nás. Vyskúšala som recept z relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. Odporúčam je to naozaj výborné.
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Tu sú suroviny, ale na obrázku mám len tri cukety, jednu som už začala strúhať.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Cuketu si na slzičkách nastrúhame.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Nastrúhané všetky štyri.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Na panvicu si dáme trochu oleja, pridáme cuketu, trochu posolíme a necháme asi 4 minúty podusiť. Potom pridáme trochu masla, znovu necháme podusiť asi 3 minúty. Potom pridáme bryndzu, necháme ju dobre rozpustiť a na koniec pridáme nastrúhaný parmezán. Tu je len začiatok, ako som ju dala na panvicu foto.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Lososa si nasolíme, nakoreníme, dáme do panvice, kde sme si tiež dali trochu oleja rozohriať. Lososa opečieme z obidvoch strán a na koniec pridám trochu masla na zjemnenie. Ale už je sporák vypnutý a maslo sa nám pekne rozpustí. Na tanieri už len pokvapkáme citrónom.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
No a hotovo obed uvarený raz-dva a výborný odporúčam každému, kto má rád ryby. Hlavne tú netradičnú prílohu k nim, je fantastická. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
No a manželovi naozaj veľmi chutilo. Tak ak skúsite neoľutujete.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Nevidím v tom žiadne divoké kombinácie.
A parmezánu kto nechce toľko nemusí si dať to je na každom koľko si ho tam dá.
Parmezán manžel nemá rád.Skúsim ho zameniť s iným syrom.
@tatranka to je jasné aj ja keď by som to robila a nemala parmezán dám syr aký budem mať. Do cukety treba pridať niečo sama o sebe nemá chuť. A keď sa pridá aj bryndza a syr je to skutočne výborné k tej rybke.
Keďže poznám svojho manžela,čo mu chutí a čo potrebuje dodať,vedela som,že musím urobiť aspoň nejakú malú prílohu.
Boli to zemiaky uvarené v šupe poliate maslom a cuketové malá placky pomiešané aj s nastrúhanými zemiakmi.
Obed nám veľmi chutil.Tá bryndza a parmezán,vyšperkovali cuketu.
Takto sa mi podarilo obohatiť sortiment,ako aj ináč pripraviť lososa.
Pozdravujem.
Sonička bolo to veľmi chutné a určite si tento recept zopakujeme. Ďakujem.
Je to veru výborne aj s oštiepkom. A zistil som, že nie len ryba, ale aj malé šampióni opečené v celku sú vhodne k tomu. Len nech začnú rasť cukety.