Lístková rýchlovka fotorecept

danculka - fotkadanculka, 31. júla 2011
Lístková rýchlovka (fotorecept)
Foto: danculka

Natrafila som v obchode na hotovú makovú plnku a dnes ju využijem,sú to polotovarové rožky:))))))))

25-30 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

1ks
1ks  900g
1ks  na potretie
5alebo 1 bag.  alebo bageta
30g




Postup

  1. 1

    Lístkové rozvaľkáme a pokrájame na štvorce...

    Lístková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    naplníme touto makovou plnkou...

    Lístková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    urobíme rožky a dáme piecť,ale zostala plnka,čo s ňou?

    Lístková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rožteky sa upiekli a rúra horúca...

    Lístková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nakrájala som rožky poukladala na maslom vymastený plech a naplnila so zvyšnou plnkou a upiekla, pod plnku som dala trochu masla , aby boli trochu masnejšie....

    Lístková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do pol hodiny hotové aj s umytým riadom,dobrú chuť...

    Lístková rýchlovka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

3sandra3
mak má rada moja sestra,,,tak jej upečiem tieto tvoje rohlíčky
ketty3811
super rýchlovka a s tými rožkami si ma dostala.Ako to chutilo?Ako skvelý koláčik??? :-)
ainy
paráda, aká bola tá plnka? bola dobre ochutená? a kde i ju kúpila? poraď aj nám :-)
danculka
Ochutený mak,pomarančom ,cukrom orieškami,bola skutočne dobrá,hlavne som nemusela mlieť mak/aj tak mám ho na kočku/ a bolo jej 900g a kúpila som ju v COOP J ednote u nás a vyčítala som,že je to výrobok z Poľska,pozriem ju aj tam....
ancicka
Ta rýchlovka je super! A tie rohlíky aj mňa dostali.
anina43
ďakujem za nápad, vôbec by mi to neprišlo na rozum, páči sa mi aj hotová maková plnka, v Jednote som takú nevidela, iba mletý mak a ten je nejaký hrubo pomletý, Keďže mak všetci priam zbožňujeme, pochúťka bude raz dva na stole
danculka
No,raz som kúpila ten mletý mak,bol hrozný pomletý napolovicu,tiež máme radi mak...
marienka44
@Danculka ,na obr.č.5 mas taky spric, s ktorym davkujes makovu plnku. Odkial ho mas? Ta plnka pocas pecenia nevytiekla z rozkov na plech? Niekedy sa to stava, teraz uz davam do plniek trochu zlateho klasu. :-)
diabambulka
to je super rýchle a super dobré a chcem pochváliť nápad s rožkami a zvyšnou plnkou, ani zrnko na zmar a všetko sa krásne zužitkuje, pochvala, môjmu synčekovi by si ulahodila nezostalo :-))) akurát dnes som sa ho pýtala čo by si dal čo si najbližšie upečieme :-)))
bejaja
dobrý nápad, aspoň mám inšpiráciu ako využiť zvyšný mak od vlaňajšieho roku....
mariadra
To je nápad s tými rožkami! Musím vyskúšať. A tú plnku tiež pôjdem kúpiť, dúfam, že ešte ju budú mať. Ja mak môžem mať aj každý deň, zatiaľ sa mi neprejedol. A vraj obsahuje dosť vápnika, takže aj pre deti na kosti je užitočnejší ako mlieko ( Podľa Čínskej štúdie je mlieko škodlivé..., rada by som to konzultovala, nečítali ste ju niekto? )
ssimona
Super napad :-)
Ja mak nemam rada ,skusim s orechami :-)
modrykamen
Toto je naozaj taká rýchlovka, ktorá chuti celej našej rodine. Mrazené cesto sa rýchlo rozmrazí a možno ho plniť aj orechami, tuhším lekvárom, tvarohom a....aj gaštanovým pyré (to majú moji vnuci najradšej). Moje staré mamky a mamka piekli rožky z maslového cesta, je to oveľa lepšie, ale pri relatívne dobrej chuti kupenského lístkového cesta je to dobrá náhrada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia