Plnené linecké pečivo

Linecké trubičky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Trubičky sú po naplnení krehké, rozplývajú sa na jazyku...

50 ks
porcií
70 minút
príprava
17-18 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Múku a práškový cukor preosejeme, na strúhadle k nim nastrúhame studené maslo a pridáme zvyšok surovín. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odležať. Pripravíme si kovové trubičky.
  2. Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 0,2-0,3 cm a nakrájame na pásy.
  3. Pásy cesta obtáčame na trubičky.
  4. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 17-18 minút. Rúru sledujeme...
  5. Po upečení necháme vychladnúť, potom vyberieme kovové trubičky. Konce upečených trubičiek namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
  6. Krém: Zmäknuté maslo vymiešame mixérom s nadstavcom lopatka do hladka. K maslu preosejeme práškový cukor a sušený cmar. Vymeníme nadstavec na šľahanie - použijeme ružicu, zašľaháme. Nakoniec pridáme karamelové Salko.
  7. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, plníme trubičky. Ukladáme do dózy.
  8. Trubičky po naplnení, dobrota...