Plnené linecké pečivo
Linecké trubičky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Trubičky sú po naplnení krehké, rozplývajú sa na jazyku...
|
50 ks porcií |
70 minút príprava |
17-18 minút na 190 °C |
Postup
- Cesto: Múku a práškový cukor preosejeme, na strúhadle k nim nastrúhame studené maslo a pridáme zvyšok surovín. Vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odležať. Pripravíme si kovové trubičky.
- Stuhnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku rozvaľkáme na hrúbku 0,2-0,3 cm a nakrájame na pásy.
- Pásy cesta obtáčame na trubičky.
- Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 17-18 minút. Rúru sledujeme...
- Po upečení necháme vychladnúť, potom vyberieme kovové trubičky. Konce upečených trubičiek namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
- Krém: Zmäknuté maslo vymiešame mixérom s nadstavcom lopatka do hladka. K maslu preosejeme práškový cukor a sušený cmar. Vymeníme nadstavec na šľahanie - použijeme ružicu, zašľaháme. Nakoniec pridáme karamelové Salko.
- Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, plníme trubičky. Ukladáme do dózy.
- Trubičky po naplnení, dobrota...