Linecké kvietky

Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 180-160 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 300 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 3 bal. |
|
| 100 g |
|
| 250 g alebo margarín |
|
| 1 ks |
|
| Na náplň: | |
| 1 pohár |
|
| Na ozdobenie: | |
| 1 bal. |
|
| Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto.
- 2
Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180 °C<br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> Doba pečenia: asi 10 minút
- 3
Upečené kvietky necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom. Ozdobíme tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie.
- 4
Namiesto kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veľkonočné alebo jarné motívy.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Určite budú výborné a mäkučké. Najbližšie vyskúšam. Ukladám do KK.