Linecké kraslice
Autor receptu: zuzananoskova
Veľká noc síce aktuálna nie je, no aj napriek tomu sem pridávam tento recept. V čase, keď som robila tieto kraslice, som používala klasickú pšeničnú múku, no už som ju vymenila minimálne za špaldovú. V recepte uvádzam pôvodné suroviny, ktoré je možné "prispôsobiť" svojím stravovacím zvyklostiam ;-)
180 minút príprava |
10-12 minút na 175 °C |
Postup
- Múku a cukor preosejeme na pracovnú dosku alebo do misy. Urobíme jamku, rozklepneme vajce, pridáme citr.kôru, na kúsky pokrájané maslo. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na 1-2 hodiny odležať do chladu. Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme kraslice, z ktorých polovicu povykrajujeme ozdobne. Rúru predhrejeme, na plech dáme papier na pečenie, poukládame kraslice.
- Po vychladnutí ozdobnú a celú časť spojíme džemom, môžeme posypať aj práškovým cukrom.