Foto: eldina
veľmi chutná a osviežujúca
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
citróny ošúpať /šúpala som škrabkou na zeleninu/, nakrájať na plátky
-
3
do hrnca dať 2 L vody, slivky, nakrájané citróny...pridať aj cukor/množstvo môžte zmeniť, podľa svojho vkusu/ ....ked zovrie, pridať vrecká s čajom, variť 1O minút.....
-
4
po uvarení nechať vychladnúť, na teplotu, ked sa už môže pridať med /pod cca 36°C/....a scediť, vliať do pripravených fliaš.....ja som mala domáci bazový sirup,tak som prisladila ním....v originál recepte bolo,že bud čaj porciovaný alebo sypaný...rozhodla som sa pre porciovaný, nakoľko som chcela zjesť slivky z limonády a takto ich už nebolo treba oplachovať...
- 5
limonáda proti kašľu sa pije 3-4 x denne 1 šálka, izbovej teploty,neprihrieva sa....fľaše nedržať v chladničke...a ešte niečo- z takto uvarených sliviek "to" nepreháňa...:))
- 5
@maruna33 jasné,že daj aj ten čaj....ved môže byť len lepší...hm?
@maruna33 jasné,že daj aj ten čaj....ved môže byť len lepší...hm?