Foto: sweetlaab
Tieto retro limetkové rezy chutia ako kyslo - sladké sušienky sviežej arómy, výborné pre letné posedenie pri voňajúcej káve. Obsahujú veľa čerstvo vylisovanej limetkovej Zobraziť celý popisTieto retro limetkové rezy chutia ako kyslo - sladké sušienky sviežej arómy, výborné pre letné posedenie pri voňajúcej káve. Obsahujú veľa čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy a zvýšený počet žĺtok, ktoré však robia rezy plnšie a chutnejšie bez kalorickej zaťaže. Nutričné hodnoty sú na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/06/key-lime- bars-limetkove-rezy.html
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
2,5 hrnček |
|
0,5 hrnček |
|
0,5 hrnček studené |
|
85 g (studený) |
|
1/4 ČL |
|
4 ks |
|
2 hrnček |
|
0,5 hrnček |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Zmiešajte 2 ¼ šálky múky, práškový cukor, maslo, tvaroh a mandľový extrakt. Miešajte až cesto je drobivé, ale drží pohromade pri stlačení.
- 2
Preneste cesto na 23-cm x 33-cm alebo približne podobnej veľkosti plechovú formu; stlačte rovnomerne do dna a asi 1,5 cm po stranách. Tento krok trvá dlhšie, než je obvyklé, pretože cesto sa tlačí prstami alebo zadnou stranou vidličky.
- 3
Pečte 20 - 25 min. pri 170 °C, alebo pokaľ cesto dostane zlatistú farbu. Preneste na rošt a nechajte vychladnúť 10 min.
- 4
Do tej doby, ušľahajte vajcia a zmiešajte kryštálový cukor, limetkovú šťavu, limetkovú kôru, vanilku a zostávajúcu ¼ šálky múky, nalejte zmes do horúcej / teplej upečenej kôrky. Alternatívne, ako som spravila ja, môžeme pridať ¼ lyžičky sódy bikarbóny do múky a šľahané vaječné bielky vmiešame jemne až nakoniec; to bude mať za následok vzdušnejšiu textúru cesta.
- 5
Vráťte do rúry; pečte 25 minút pokiaľ stred je spravený. Preneste na drôtený rošt, nechajte úplne vychladnúť. Zakryte a dajte do chladu, najlepšie po dobu 6 hodín alebo cez noc. Tesne pred podávaním, nakrájajte na obdĺžniky, poprášte vrch s cukrom a udržujte v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/05/blueberry-matcha-tiramisu-cucor...
A nasla som ich tam viac, ktore urcite urobim.