Limetkové rezy
Autor receptu: sweetlaab
Tieto retro limetkové rezy chutia ako kyslo - sladké sušienky sviežej arómy, výborné pre
letné posedenie pri voňajúcej káve. Obsahujú veľa čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy a
zvýšený počet žĺtok, ktoré však robia rezy plnšie a chutnejšie bez kalorickej zaťaže.
Nutričné hodnoty sú na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/06/key-lime-
bars-limetkove-rezy.html
25 porcií |
60 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Zmiešajte 2 ¼ šálky múky, práškový cukor, maslo, tvaroh a mandľový extrakt. Miešajte až cesto je drobivé, ale drží pohromade pri stlačení.
- Preneste cesto na 23-cm x 33-cm alebo približne podobnej veľkosti plechovú formu; stlačte rovnomerne do dna a asi 1,5 cm po stranách. Tento krok trvá dlhšie, než je obvyklé, pretože cesto sa tlačí prstami alebo zadnou stranou vidličky.
- Pečte 20 - 25 min. pri 170 °C, alebo pokaľ cesto dostane zlatistú farbu. Preneste na rošt a nechajte vychladnúť 10 min.
- Do tej doby, ušľahajte vajcia a zmiešajte kryštálový cukor, limetkovú šťavu, limetkovú kôru, vanilku a zostávajúcu ¼ šálky múky, nalejte zmes do horúcej / teplej upečenej kôrky. Alternatívne, ako som spravila ja, môžeme pridať ¼ lyžičky sódy bikarbóny do múky a šľahané vaječné bielky vmiešame jemne až nakoniec; to bude mať za následok vzdušnejšiu textúru cesta.
- Vráťte do rúry; pečte 25 minút pokiaľ stred je spravený. Preneste na drôtený rošt, nechajte úplne vychladnúť. Zakryte a dajte do chladu, najlepšie po dobu 6 hodín alebo cez noc. Tesne pred podávaním, nakrájajte na obdĺžniky, poprášte vrch s cukrom a udržujte v chladničke.