Likér z plodov bazy čiernej

ava53 - bez fotkyava53, 9. júna 2014

chutný a zdravý.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 l
1 l
1 kg
1 ks
5 PL
1/2 l




Postup

  1. 1

    Bazu preberieme, uvaríme s vodou cca 15-20 min. Zmes precedíme cez husté sitko a trochu popučíme (nelisujeme).Do tejto šťavy pridáme cukor a necháme poriadne povariť. Pridáme vanilkový cukor a varíme ešte 3 min. nakoniec pridáme uvarenú čiernu kávu a opäť prevaríme. Necháme vychladnúť. Do vychladenej šťavy pridáme rum a prelejeme do fliaš.

Diskusia k receptu

safran
príde mi to ako výborný tip na skvelý darček :-)
po baze sa rýchlo a ľahko dá zaspať, spolu s kávou je to, podľa mňa dobrá kombinácia... určite rada skúsim, ukladám...
aká je trvanlivosť?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia