Foto: daniella9
Konečne som našla recept, podľa ktorého mi vyšli lievance také, ako som vždy chcela. Zopár som ich už vyskúšala, ale ani pri jednom to Zobraziť celý popisKonečne som našla recept, podľa ktorého mi vyšli lievance také, ako som vždy chcela. Zopár som ich už vyskúšala, ale ani pri jednom to nebolo ono...
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko trochu zohrejeme, pridáme kvasnice. Ked použijeme kocku, tak do mlieka nadrobíme 20 g, ked sušené droždie, tak približne 1/5 sáčku od oka:-) Prisypeme cukor, odstavíme z ohňa a necháme chvíľu stáť, kým začne droždie pracovať.
- 2
V šálke si rozšľaháme vajíčko a postupne ho vmiešavame s metličkou do mlieka. Rovnako pridáme aj múku po malých dávkach, aspoň sa nebudú robiť hrčky:-)
- 3
Na panvici si rozohrejeme trochu oleja, stačí ho pridať len na začiatku, aspoň sa lievance nebudú lepiť. Na panvicu dáme primerané množstvo cesta, ktoré sa pekne rozloží do kruhu (predtým sa mi to vôbec nedarilo:-/). Pečieme do zlatista.
- 4
Z použitých surovín sa dá pripraviť cca. 20 lievancov.
- 5
Podávať sa môžu s čímkoľvek sladkým. Ja osobne preferujem biely jogurt a zavarené černice, pokvapkať trochu bazovým sirupom, či pridať trošku škorice:-) ALe sa môže pridať trochu ovocia do cesta - plátky jablčka, banánov apod. ... HoTovo, dobrú chuť.
- 2
nemali ste náhodou príliš husté cesto? alebo veľké lievance?
mne vždy stačí cesto na cca. 20 lievancov
1/5 = jedna pätina, 1 a 1/2 = jeden a pol sáčku
@simonka matkova
jednu pätinu
dakujem za pochvalu:-)
ja som zrovna robila cez týždeň lievance, a vždy ked ich robím, ich je +- 20 ks...aj teraz na posledy. inak tie moje majú priemer cca 7 cm:-)
som veľmi rada, že vám chutili:-)
dúfam, že vám budú chutiť:-)
teším sa spolu s vami:-)
dúfam, že vám budú chutiť, dajte potom vedieť ako to dopadlo:-)
som rada, že chutia:-):-):-)
som veľmi rada, že chutili:-)