Foto: ywett
jednoduchý a ku kávičke alebo k čaju, ako stvorený. Môže sa poliať s citrónovou alebo pomarančovou polevou.
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 celé |
|
100g |
|
250g |
|
270g |
|
60g |
|
1 |
|
.nastrúhaná z polovice citróna |
|
Poleva: | |
2-3 polievkové lyžice |
|
120g preosiaty |
|
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrom vyšlaháme a vlejeme šľahačkovú smotanu.
-
2
Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, pomleté lieskovce a z dobre umytého citróna kôru.
-
3
Vymiešanú hmotu dáme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
-
4
Skontrolujeme pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Necháme vychladnúť.
-
5
Spravíme si polevu. Preosiaty cukor vymiešame s pomarančovu šťavou...alebo kto chce, dá šťavu z citróna.
-
6
A vylejeme na koláč (ja som dala na chvíľku, stuhnúť do mrazničky)
-
7
A pokrájame (ja som dala pomarančovú polevu)
-
8
Dobrú chuť!
Hm, to by som veru vyskúšala , ale dala by som cesto do bábovkovej formy, vyzerá že by sa to tam hodilo.