Lieskovcový koláč (fotorecept)

Autor receptu: ywett

jednoduchý a ku kávičke alebo k čaju, ako stvorený. Môže sa poliať s citrónovou alebo pomarančovou polevou.

10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Celé vajcia s cukrom vyšlaháme a vlejeme šľahačkovú smotanu.
  2. Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, pomleté lieskovce a z dobre umytého citróna kôru.
  3. Vymiešanú hmotu dáme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
  4. Skontrolujeme pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Necháme vychladnúť.
  5. Spravíme si polevu. Preosiaty cukor vymiešame s pomarančovu šťavou...alebo kto chce, dá šťavu z citróna.
  6. A vylejeme na koláč (ja som dala na chvíľku, stuhnúť do mrazničky)
  7. A pokrájame (ja som dala pomarančovú polevu)
  8. Dobrú chuť!