Lieskovcový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ywett
jednoduchý a ku kávičke alebo k čaju, ako stvorený. Môže sa poliať s citrónovou alebo pomarančovou polevou.
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Celé vajcia s cukrom vyšlaháme a vlejeme šľahačkovú smotanu.
- Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva, pomleté lieskovce a z dobre umytého citróna kôru.
- Vymiešanú hmotu dáme do vymastenej tortovej formy (priemer 24cm) a pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
- Skontrolujeme pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok. Necháme vychladnúť.
- Spravíme si polevu. Preosiaty cukor vymiešame s pomarančovu šťavou...alebo kto chce, dá šťavu z citróna.
- A vylejeme na koláč (ja som dala na chvíľku, stuhnúť do mrazničky)
- A pokrájame (ja som dala pomarančovú polevu)
- Dobrú chuť!