Letný ríbezľový koláč
Autor receptu: marika10
32 porcií |
20 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladké cesto. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.
- Plnka: Rýbezle očistíme, umyjeme, zmiešame s cukrom a pridáme tvaroh.
V druhej nádobe si vymiešame smotanu na šľahanie so smeta fixom a pridáme k rýbezľovej zmesy. Na vychladnutý a upečený koláč pridáme plnku.
Želatínu pripravíme podľa návodu.
- Keď už máme na koláči plnku tak to polejeme želatínou a dáme koláč stuhnúť na chladné miesto.
Želatínu môžeme použiť aj číru ale aj červenú.
Koláč môžeme dozdobiť šľahačkou.
Dobrú chuť! Tento koláčik vždy upečiem svojej milovanej sestre keď sa vráti z Holandska domov alebo svojmu 3 ročnému synčekovi.
Výborný a osviežujúci hlavne v lete...
|