Letný ríbezľový koláč

Autor receptu: marika10

32
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vymiešame na hladké cesto. Cesto upečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút.
  2. Plnka: Rýbezle očistíme, umyjeme, zmiešame s cukrom a pridáme tvaroh. V druhej nádobe si vymiešame smotanu na šľahanie so smeta fixom a pridáme k rýbezľovej zmesy. Na vychladnutý a upečený koláč pridáme plnku. Želatínu pripravíme podľa návodu.
  3. Keď už máme na koláči plnku tak to polejeme želatínou a dáme koláč stuhnúť na chladné miesto. Želatínu môžeme použiť aj číru ale aj červenú. Koláč môžeme dozdobiť šľahačkou. Dobrú chuť! Tento koláčik vždy upečiem svojej milovanej sestre keď sa vráti z Holandska domov alebo svojmu 3 ročnému synčekovi. Výborný a osviežujúci hlavne v lete...