Lentilková torta

selmapuma - fotkaselmapuma, 15. marca 2013
Lentilková torta
Foto: selmapuma
60 minút
príprava

Suroviny

12
12 PL
10 PL
4 PL
4x  na špičku noža
Plnka:
1,5 bal.
300 g
400 ml
150 g
1 ks
150 g
10  bal. (malých krabičiek)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    4 x si upečiem piškótu z 3.vajec z toho 2 kakaové do nich dám iba 2 lyžice múky a 2 lyžice kakaa nechám celkom vychladnúť.Potom povykrajujem kolieska z každého korpusu.

  2. 2

    Uvarím si hustý puding počkám kým bude vlažný,zatiaľ si vymiešam maslo(margarín) postupne pridám sladký puding.Banán roztlačím vidličkou a jemne vmiešam do krému

  3. 3

    Začnem skladať tortu 1 kruh biely 1 kakaový kým nie je plný ,natriem krémom a na vrch skladám daľší kruh začnem hnedým kruhom potom biely až kým je plný zasa krém a tak až kým sa mi minie korpus na vrch natriem tenkú vrstvu krému

  4. 4

    Rozválkám marcipán a pokryjem ním tortu. Potriem tenkou vrstvou krému a lepím lentilky podla fantázie..... dobrú chuť

    Lentilková torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
veľmi pekná "dúhová"... a asi aj pracná . Zrejme chce trpezlivosť pri ukladaní kruhov. Výsledok je prekvapko v reze. Uložím si ju a aj spravím :-)
Dobry.Ja som velmi neporozumela postup .tie korpusi mam skladat tak ze jeden korpus biely na to dam druhy hnedy a tak krem?alebo tie kruhy musia byt malicke kruhy a skladat zasebou?Dakujem za info.

Pridaj komentár k receptu: