Lenivá žena

nikky1 - fotkanikky1, 18. júna 2013
Lenivá žena
Foto: nikky1

Lenivá žena je názov koláčika, ktorý je veľmi jednoduchý a rýchly :) Keď sa nechcem dlho pri pečení babrať, tak si ho upečiem... Je Zobraziť celý popisLenivá žena je názov koláčika, ktorý je veľmi jednoduchý a rýchly :) Keď sa nechcem dlho pri pečení babrať, tak si ho upečiem... Je úplne super...

10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
2 hrnčeky
2 hrnčeky
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1 ks
 (alebo džem)




Postup

  1. 1

    Vymiešame sneh. Pridáme cukor, žltka, mlieko, olej, múku, prášok do pečiva a nakoniec mak...

  2. 2

    Riedke cesto vlejeme na vymastený plech a dáme do vyhriatej rúry na cca. 15min (pokiaľ koláčik nezačne odchádzať od krajov a trošku nezhnedne :)

  3. 3

    Na ešte teplý koláčik natrieme lekvár/džem a polejeme pripravenou čokoládovou polevou :) A môžete podávať.. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

zdenkas
Tento koláčik pekávam a dávam tam nemletý mak.Je naozaj fajný a tebe sa super vydaril.:-)
nikky1
Ďakujem.. :) A ja tam dávam niekedy mletý a niekedy celý mak.. :) Ako komu čo chutí :)
mariamka
no neviem, toto na lenivu nevyzera aj ked dobre vyzera :) ja co obcas peciem, tie lenive sa iba sypu na plech :)
tati2008
pečiem ,len na cesto dávam kompótové marhule pred pečením a nič viac
anairda3
Jej, ten si pamätám, zvykla ho robiť moja mama, kde bolo treba niečo rýchlo upiecť. Mňam. Ja mám rada, keď mak nie je mletý, krásne chrumká :) Vďaka za pripomenutie :)))
elysa
aj mamka ho robievala...mám ho rada :)
luss44
včera som upiekla túto rýchlovku, len som pridala citrónovú kôru a dala menej cukru a oleja, no a je skvelý, vlastne bol... :) recept som musela hneď posunúť aj kolegyniam :)
janger
Pekne sa ti podaril. A ty leniva iste nie si :-).
marikafil
Ja ho poznám ako koláč lenivej gazdinej a tiež je u nás veľmi obľúbený, akurát že ho robím s drvenými lieskovcami. V pôvodnom recepte písali, že orechy alebo mak podľa chuti, nám najlepšie chutí ten s lieskovcami, ale už som robila aj kokosový. Dávam len jednej hrnček cukru a miešam to v jednej miske, žiadne delenie vajec a zatiaľ sa vždy podaril. Aj Tebe sa podaril krásny a isto aj chutný!
elixir
@nikky1 dnes som skúsila tento Tvoj koláčik, nikdy predtým som podobný nejedla, som nadšená tou chuťou. :)
A aby to bola "poriadne lenivá žena", nenamáhala som sa s čokoládovou polevou, len som koláč posypala čokoládovými hoblinkami... :)
Ďakujem za pekný recept. :)



1x li
elixir
Ešte dopíšem, že som použila mletý mak a čerešňový džem. A fotka "horizontu" :)



sumsumienka
Uzasny bol, ja ako odporca maku som si na nom pochutila :) A pouzila som svoj domaci ribezlovy dzem
renciasko
Keďže som potreboval urobiť nejaký koláč narýchlo a mal som doma veľa maku z roboty, tak som siahol po googli a po hľadaní receptov Lenivej ženy som našiel viacero, avšak trebalo do nich viac vajec alebo droždie alebo boli časovo dlhšie než som ja stíhal a tak som našiel tento recept a môžem len skonštatovať, že koláčiky boli super akurát miesto polevy som použil nastrúhanú varovú čokoládu, keďže čas ma súril. Možno by to chcelo niečím odľahčiť alebo spríjemniť chuť nejakou plnkou na vrch, ale cesto a ten celý mak v tom bol úžasný! Ďakujem kuchárke za krátky, rýchly a jednoduchý receptík! Odporúčam ako študent :)
marika21
Tiež mi chutí koláčik s nepomletým makom. Už som ho robila. Mám recept s makom, alebo orechy. *****
renciasko
@frezia68 bol som tam len ako brigádnik a ako študent sa asi nepredpokladá, že by som pracoval nonstop niekde v družstve :) Bolo to počas leta. To či budú prijímať v lete je isté, ale nemyslím si, že máte chuť pracovať na majeri, hádzať lopatou celé hlavy, alebo rozpolené do drtičky a čističky, kopu prachu a podobne.. :) A to bola len náhoda s tým makom, niečo ako tringelt. Ale ohľadom roboty, NIKDY VIAC!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia