Lemon curd

ejiku - bez fotkyejiku, 30. júna 2011
Lemon curd
Foto: ejiku

Môže byť použitý na koláče ako náplň,alebo do dezertov.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
4 ks
225 g
125 g (margarín)




Postup

  1. 1

    Šťavu a citr.koru som naliala do kastróliku, pridala cukor a maslo. Pozvoľna som krém varila a stále miešala. Potom som rozkvedlala štyri vajíčka a pomaly (citrónovú zmes treba stiahnúť z ohňa a nechať vychladnúť,aby sa vajíčká nezrazili) vlievala do citrónovej zmesi. Znovu som dala krém na platňu a opatrne som varila a miešala 10 minút. Je potrebné na veľmi miernom ohni nechať prebublávať a stále miešať a miešať! Krém vydrží v chladničke 2 týždne.

Diskusia k receptu

huck
mnjaaam... a ja ho zbožnujem na ranajky natrety na prepečeny chrumkavy toastik, alebo na croisant.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia