Laskonky

Laskonky s kakaovým krémom

Autor receptu: mysiacik

Suroviny

Postup

  1. Bielky a cukor vyšľaháme nad parou, kým nevznikne husté cesto, šľaháme aspoň 10 minút. Musí byť husté a lesklé. Keď máme hotové, nanesieme cez formu na laskonky cesto na plech s papierom. Následne dáme do rúry na 100 stupňov a sušíme asi hodinu, samozrejme kontrolujeme laskonky zo spodu, či sú tvrdé a hotové.
  2. Krém priprávíme tak, že žĺtky, kryštálový cukor a kakao vyšľaháme nad parou, kým nie je krém nadýchaný, lesklý, hlavne aby boli žĺtky uvarené. Krém sa začne akoby odlepovať od misky, vtedy je hotový.
  3. Odstavíme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme maslo izbovej teploty, práškový cukor, um a vyšľaháme plnku, ktorou naplníme vychladnuté laskonky.