Lasagne
Autor receptu: monchi
výborné...
4 porcie |
50 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Mleté mäso,popučený cesnak,čerstvé šampiňo´ny,cibulˇu,orestujeme na troške oleja.Pridáme solˇ,čierne mleté korenie,oregano,paradajkové pyré,dusíme a podlievame troškou vody.Musí bytˇ štˇava.
- Potom si urobíme bešamel.Maslo,trošku oleja rozpustitˇ a pridatˇ hladkú múku 3-4 lyžice a urobitˇ bledú zápražku.Zalievatˇ 0,5 l mlieka.Urobitˇ redší puding a troška osolíme.Zapekaciu misu vymastíme olejom a na dno poukladáme surové plátky lasagní.Na ne datˇmäso aj so štˇavou a na to bešamel.Na bešamel trochu postrúhaného syra.
- Toto sa opakuje,ale na samom vrchu musia bytˇ plátky lasagní.Potom bešamel a syr.Všetko prikryjeme alobalom a dame zapiect na 40 minút.Ku koncu sa môže alobal odokrytˇ,aby sa syr zapiekol a troška zhnedol
|