Foto: babkamt
Vnučka mala chuť na langoše.Tak som jej sľúbila , že jej ich spravím.
Postup
-
1
Odvážila som si 500 g hladkej múky , pridala som soľ a kypriaci prášok. Múku som preosiala.Zarobila som si kvások z 250 ml vlažného mlieka , kocky droždia a čl cukru. Vykysnutý som ho pridala k múke spolu so smotanou. Vypracovala som cesto. Dala som ho vykysnúť nad misku s horúcou vodou.Z vykysnutého cesta som spravila valček , z ktorého som odkrajovala kúsky . Tie som na doske trochu rozvaľkala. Nechala som ich asi 10 minút kysnúť.
-
2
Medzitým som si očistila cesnak. Pretlačila som ho , pridala som k nemu soľ , studenú vodu a dobre rozmiešala.
-
3
Vnučka nastrúhala tvrdý syr.
-
4
Pripravila som si kyslú smotanu a pre vnučku kečup.
-
5
Teraz už mám všetko pripravené . Môžem sa pustiť do pečenia langošov. Na panvici som si zohriala olej a langoše som upiekla do zlatista.
-
6
Pekne sa mi nadúvali.
-
7
Upečené som natrela cesnakovou vodou , na to som dala smotanu a strúhaný tvrdý syr. Vnučka si dala s kečupom a syrom.
@secret nie je nič ťažké.Naber odvahu a vyskúšaj ich.
@mimit potom napíš , či ti chutili.
@izabella929 ja som si spravila valec, z neho som odkrajovala kúsky , trochu som ich vyvaľkala a tak ako ty ,som ich trochu ponaťahovala.Piekla som ich odkryté.Nerobím ich často , lebo muž ich nemá rád.
@em ília ak som ti narobila chúťky,nezostáva ti nič iné ako si ich spraviť.@elysa tiež ich mám rada.
A musím súhlasiť, že v Ivánke robia langoše par excelence, zopár krát som mala tú česť skúsiť :) Ale ako pozerám, tak tieto Tvoje im môžu konkurovať smelo hocikedy :) Tlieskam :)
Dnes sme ich mali na obed a sú, teda už nie sú, vynikajúce...nabudúce musím zduplovať, dakujem za super rcp