Langoše fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 20. októbra 2013
Langoše  (fotorecept)
Foto: babkamt

Vnučka mala chuť na langoše.Tak som jej sľúbila , že jej ich spravím.

Suroviny

500 g
125 g
250 ml
42 g
0,5 čl
1 čl
1 čl
Na potieranie:
ešte:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odvážila som si 500 g hladkej múky , pridala som soľ a kypriaci prášok. Múku som preosiala.Zarobila som si kvások z 250 ml vlažného mlieka , kocky droždia a čl cukru. Vykysnutý som ho pridala k múke spolu so smotanou. Vypracovala som cesto. Dala som ho vykysnúť nad misku s horúcou vodou.Z vykysnutého cesta som spravila valček , z ktorého som odkrajovala kúsky . Tie som na doske trochu rozvaľkala. Nechala som ich asi 10 minút kysnúť.

    Langoše  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým som si očistila cesnak. Pretlačila som ho , pridala som k nemu soľ , studenú vodu a dobre rozmiešala.

    Langoše  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vnučka nastrúhala tvrdý syr.

    Langoše  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si kyslú smotanu a pre vnučku kečup.

    Langoše  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz už mám všetko pripravené . Môžem sa pustiť do pečenia langošov. Na panvici som si zohriala olej a langoše som upiekla do zlatista.

    Langoše  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pekne sa mi nadúvali.

    Langoše  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené som natrela cesnakovou vodou , na to som dala smotanu a strúhaný tvrdý syr. Vnučka si dala s kečupom a syrom.

    Langoše  (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
tak pravy langos som nejedla uz vela rokov. A veru, ked si ho nespravim sama, tak asi ani dalsich par ho neochutnam. Stastna to vnucka ;) krasny recept!
Langose som este nikdy nerobila. Uz som tu videla viacero receptov, ale tieto langose vyzeraju tak uzasne, ze som si recept hned ulozila do kk a utekala pozriet, ci mame v chladnicke kyslu smotanu. Krasne, snad uz zajtra vyskusam.
@babkamt...tvoje lángoše vyzerajú veľmi chutne.-)robím ich podobne, len s tým rozdielom, že si robím z cesta guľky, tie nechám podkysnúť a rukami potretými olejom vytiahnem cesto do tvaru lángoša tesne pred vložením do horúcej masti...z jednej strany ich pečiem zakryté pokrievkou, potom otočím a už nechám dopiecť bez pokrievky..ja ich mám tak rada, že by som ich jedla aj každý deň..tiež potieram smotanou a posýpam strúhaným syrom...
@caterina na pravé langoše občas zájdeme do Ivánky .Robia ich výborné.No odrádza ma dlhé čakanie v rade.Stále majú plno.Vnučka tam chcela ísť. No povedala som jej , že si ich spravíme doma.
@secret nie je nič ťažké.Naber odvahu a vyskúšaj ich.
@mimit potom napíš , či ti chutili.
@afataga dajú sa konzumovať aj s nutelou na sladko.Alebo s tvarohom,lekvárom , makom.Takto nasladko som ich dávala deťom , keď som bola u syna .Dospelí návštevníci si dali so syrom a smotanou,cesnakom.Bola som rada , že si vypýtali recept :-)
@irenaw to ti verím , že by si si rada prisadla k nám na večeru :-)
@izabella929 ja som si spravila valec, z neho som odkrajovala kúsky , trochu som ich vyvaľkala a tak ako ty ,som ich trochu ponaťahovala.Piekla som ich odkryté.Nerobím ich často , lebo muž ich nemá rád.
@em ília ak som ti narobila chúťky,nezostáva ti nič iné ako si ich spraviť.@elysa tiež ich mám rada.
@babkamt , to sú ale prekrásne langošíky, joooj, hneď by som si dala. A že kto komu chúťky robí, veď ja sa tu vždy pri Tvojich skvelých papaniciach tak vytrápim, chute si narobím a vyhladnem :) Keby som na dnes nesľúbila dačo sladké zrobiť, tak už miesim na langoše cesto :)
A musím súhlasiť, že v Ivánke robia langoše par excelence, zopár krát som mala tú česť skúsiť :) Ale ako pozerám, tak tieto Tvoje im môžu konkurovať smelo hocikedy :) Tlieskam :)

Pridaj komentár k receptu: