Langoše (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Vnučka mala chuť na langoše.Tak som jej sľúbila , že jej ich spravím.

Postup

  1. Odvážila som si 500 g hladkej múky , pridala som soľ a kypriaci prášok. Múku som preosiala.Zarobila som si kvások z 250 ml vlažného mlieka , kocky droždia a čl cukru. Vykysnutý som ho pridala k múke spolu so smotanou. Vypracovala som cesto. Dala som ho vykysnúť nad misku s horúcou vodou.Z vykysnutého cesta som spravila valček , z ktorého som odkrajovala kúsky . Tie som na doske trochu rozvaľkala. Nechala som ich asi 10 minút kysnúť.
  2. Medzitým som si očistila cesnak. Pretlačila som ho , pridala som k nemu soľ , studenú vodu a dobre rozmiešala.
  3. Vnučka nastrúhala tvrdý syr.
  4. Pripravila som si kyslú smotanu a pre vnučku kečup.
  5. Teraz už mám všetko pripravené . Môžem sa pustiť do pečenia langošov. Na panvici som si zohriala olej a langoše som upiekla do zlatista.
  6. Pekne sa mi nadúvali.
  7. Upečené som natrela cesnakovou vodou , na to som dala smotanu a strúhaný tvrdý syr. Vnučka si dala s kečupom a syrom.