Foto: cesminaz
Recept na tento fantastický desertík mám z časopisu "Katka special z roku 2002" :-) Je nielen velmi jednoduchý a rýchly,ale aj velmi dobrý..V podstate Zobraziť celý popisRecept na tento fantastický desertík mám z časopisu "Katka special z roku 2002" :-) Je nielen velmi jednoduchý a rýchly,ale aj velmi dobrý..V podstate je to vlastne trocha vylepšená stará dobrá klasika ;-D
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Do hrnca dáme mlieko,cukor a bud 2 vanilkové cukre,alebo trocha dreňi z vanilky.Privedieme k varu a ked sa už mlieko začne variť,tenkým pramienkom prisypávame doňho krupicu..a za stáleho miešania varíme cca.10 minut,kym to nezhustne..
-
2
Takto zhustnuté odstavíme bokom...Dáme do misky 2 bielky a 1/2 dl cukru a vyšlaháme tuhý sneh..
-
3
...ktorý hned po vyšľahaní zamiešame do ešte horúcej kaše..
-
4
..S vareškou ho zľahka vmiešame do kaše.Od tohto snehu bude taká ľahučká a jemná ;-D
-
5
Potom ju už len porozdelujeme do mištičiek,ktoré sme najprv opláchli studenou vodou.To preto,aby sme kašu vedeli lahko vyklopit na tanierik pred servírovaním ;-P ..a necháme aspoň 2-3 hodiny dobre vychladnúť..alebo po vychladnutí ho dáme ešte dobre "schladiť" do chladničky..
-
6
..medzitým si pripravíme ovocie,s ktorým potom každú porciu zalejeme.U nás sú to jahody a čerešne z vlastnej záhradky ;-D
-
7
Väčšie jahody prepolíme a čerešne vykôstkujeme.Dáme do hrnca,pridáme 1-2Pl cukru a 3-5 minut podusíme.Ovocie pustí chutnú šťavu a trošička zmäkne..Potom necháme vychladnúť..
-
8
Ked sa nám už nákyp poriadne schladil ;-) môžme naservírovať náš desertík.. Namiesto čerstvého ovocia,môžte použit aj kompot,alebo napriklad ako môj väčší syn "melasu a orechy" ;-)
-
9
...alebo náš menší,s kopou ovocia...z ktorého polovica za pár sekúnd už zmizla ;-))
-
10
Tak či onak,desertík je fantastický ;-) ..jemný,ľahučký od snehu a rozplýva sa na jazyku... Prajem dobrú chuť a príjemné maškrtenie ;-D
Skvele, vyborne, rychle, diky za tenhle recept :-)