Foto: jajaem
Veľmi rada skúšam nové recepty , a môj priateľ si na dnes rozkázal roládu. Spočiatku som sa toho obávala , pretože som roládu nikdy nepiekla Zobraziť celý popisVeľmi rada skúšam nové recepty , a môj priateľ si na dnes rozkázal roládu. Spočiatku som sa toho obávala , pretože som roládu nikdy nepiekla a najväčšiu hrôzu mi naháňalo rolovanie cesta, či sa nezlomí , no všetko sa podarilo tak ako malo a ja mám zo seba veľkú radosť :) Je veľmi lahodná a neviem či som rovno nemala upiecť 2 dávky ;) recept mám z mimibazaru od Martiny p.(Mata406)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
5 PL |
|
3 KL |
|
1/2 KL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
40 g |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
Poleva: | |
100 g |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Cesto: Vyšľaháme si bielka do peny, postupne pridávame cukor. Po častiach pridávame žĺtka a nakoniec pridáme PDP s kakaom. Vyšľahané vylejeme na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200°C cca 5 minút, ale treba dávať pozor, každá trúba pečie inak ;) Hneď po dopečení cesto pomocou druhého plechu otočíme, stiahhneme pečiaci papier a pomocou vlhkej utierky zrolujeme. Nebojte sa ak sa vám zdá, že v trúbe cesto príliš vyrástlo, ono na vzduchu trochu klesne. A ak máte len lacný papier na pečenie, radšej ho pred pečením jemne potrite olejom, cesto je veľmi jemnučké (nechceme predsa riskovať, že by sa nedalo odlepiť) mne to šlo pekne :)
- 2
Plnka: Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom. V druhej miske vyšľaháme maslo s práškovým a van.cukrom a s tvarohom. Obe zmesi spojíme dohromady , ale už ich zmiešame len vareškou !! A radšej tú plnku nekoštujte ak chcete aby vám niečo zostalo do cesta ;) Ale prezradím, že je to mňamka.
- 3
Vychladnuté cesto odrolujeme , rovnomerne po celej ploche roztrieme plnku, zrolujeme a polejeme čokoládovou polevou. Na tú recept nedávam, každý má určite svoj zaužívaný. Dáme do chladu, netrpezlivo čakáme kým stuhne poleva a potom... potom môžme konečne degustovať ;) Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V piatok ju pečiem znovu, mám objednávku od priateľovej mamky na nejakú rodinnú session a o 2 týždne ujovi na oslavu, takže jej na dlhší čas zostávam verná :)
U nás roláda nikdy nevydrží dlhšie ako 2 dni :) a to sme len dvaja