Ľahučká Zamatová roláda

Autor receptu: jajaem

Veľmi rada skúšam nové recepty , a môj priateľ si na dnes rozkázal roládu. Spočiatku som sa toho obávala , pretože som roládu nikdy nepiekla a najväčšiu hrôzu mi naháňalo rolovanie cesta, či sa nezlomí , no všetko sa podarilo tak ako malo a ja mám zo seba veľkú radosť :) Je veľmi lahodná a neviem či som rovno nemala upiecť 2 dávky ;) recept mám z mimibazaru od Martiny p.(Mata406)

10
porcií
30 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto: Vyšľaháme si bielka do peny, postupne pridávame cukor. Po častiach pridávame žĺtka a nakoniec pridáme PDP s kakaom. Vyšľahané vylejeme na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200°C cca 5 minút, ale treba dávať pozor, každá trúba pečie inak ;) Hneď po dopečení cesto pomocou druhého plechu otočíme, stiahhneme pečiaci papier a pomocou vlhkej utierky zrolujeme. Nebojte sa ak sa vám zdá, že v trúbe cesto príliš vyrástlo, ono na vzduchu trochu klesne. A ak máte len lacný papier na pečenie, radšej ho pred pečením jemne potrite olejom, cesto je veľmi jemnučké (nechceme predsa riskovať, že by sa nedalo odlepiť) mne to šlo pekne :)
  2. Plnka: Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom. V druhej miske vyšľaháme maslo s práškovým a van.cukrom a s tvarohom. Obe zmesi spojíme dohromady , ale už ich zmiešame len vareškou !! A radšej tú plnku nekoštujte ak chcete aby vám niečo zostalo do cesta ;) Ale prezradím, že je to mňamka.
  3. Vychladnuté cesto odrolujeme , rovnomerne po celej ploche roztrieme plnku, zrolujeme a polejeme čokoládovou polevou. Na tú recept nedávam, každý má určite svoj zaužívaný. Dáme do chladu, netrpezlivo čakáme kým stuhne poleva a potom... potom môžme konečne degustovať ;) Dobrú chuť