Ľahučká Zamatová roláda
Autor receptu: jajaem
Veľmi rada skúšam nové recepty , a môj priateľ si na dnes rozkázal roládu.
Spočiatku som sa toho obávala , pretože som roládu nikdy nepiekla a najväčšiu hrôzu mi
naháňalo rolovanie cesta, či sa nezlomí , no všetko sa podarilo tak ako malo a ja mám zo
seba veľkú radosť :) Je veľmi lahodná a neviem či som rovno nemala upiecť 2 dávky ;)
recept mám z mimibazaru od Martiny p.(Mata406)
10 porcií |
30 minút príprava |
5 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto:
Vyšľaháme si bielka do peny, postupne pridávame cukor.
Po častiach pridávame žĺtka a nakoniec pridáme PDP s kakaom.
Vyšľahané vylejeme na papier na pečenie a dáme piecť do vyhriatej trúby na 200°C cca 5 minút, ale treba dávať pozor, každá trúba pečie inak ;)
Hneď po dopečení cesto pomocou druhého plechu otočíme, stiahhneme pečiaci papier a pomocou vlhkej utierky zrolujeme.
Nebojte sa ak sa vám zdá, že v trúbe cesto príliš vyrástlo, ono na vzduchu trochu klesne.
A ak máte len lacný papier na pečenie, radšej ho pred pečením jemne potrite olejom, cesto je veľmi jemnučké (nechceme predsa riskovať, že by sa nedalo odlepiť) mne to šlo pekne :)
- Plnka:
Vyšľaháme šľahačkovú smotanu so stužovačom.
V druhej miske vyšľaháme maslo s práškovým a van.cukrom a s tvarohom.
Obe zmesi spojíme dohromady , ale už ich zmiešame len vareškou !!
A radšej tú plnku nekoštujte ak chcete aby vám niečo zostalo do cesta ;) Ale prezradím, že je to mňamka.
- Vychladnuté cesto odrolujeme , rovnomerne po celej ploche roztrieme plnku, zrolujeme a polejeme čokoládovou polevou.
Na tú recept nedávam, každý má určite svoj zaužívaný.
Dáme do chladu, netrpezlivo čakáme kým stuhne poleva a potom... potom môžme konečne degustovať ;)
Dobrú chuť